Pokrok v Davis Cupu. Organizátoři zveřejnili lokality skupinové fáze i nového účastníka

- Marek Bartošík

Italská Boloňa, skotské Glasgow, německý Hamburk a španělská Málaga budou hostit skupinovou část letošního Davis Cupu, hrát se bude od 14. do 18. září. Pořadatelé z ITF a investiční skupiny Kosmos dále informovali, že novými držiteli uvolněné divoké karty pro finálový turnaj jsou Kanaďané.

Další část tajenky letošního vydání slavného Davisova poháru je rozluštěna. Organizátoři určili čtyři města, v nichž se uskuteční vždy po jedné základní skupině závěrečného turnaje.

Zatímco loni se hrálo v Innsbrucku, Turíně a Madridu, letos zavítají nejlepší mužské tenisové reprezentace do Boloně, Glasgow, Hamburku a Málagy. Ve všech případech se jedná o města účastnických týmů (Itálie, Velká Británie, Německo a Španělsko).

Pořadatelé také udělili divokou kartu, která se uvolnila po vyloučení Ruska ze všech soutěží pod hlavičkou ITF. Podle očekávání se dočkali Kanaďané, tedy finalisté Davis Cupu 2019 a šampioni z letošního ATP Cupu.

Spolu s Kanadou se skupinové fáze, jejíž los se uskuteční 31. března, zúčastní Chorvatsko, Srbsko, Velká Británie, Itálie, Argentina, Německo, USA, Francie, Španělsko, Belgie, Nizozemsko, Austrálie, Kazachstán, Jižní Korea a Švédsko.

Naopak čeští tenisté musejí po porážce v Argentině definitivně do baráže o kvalifikaci příštího ročníku slavné týmové soutěže, jejich soupeř pro zářijový souboj zatím není znám.