Výrazná premiéra v Indian Wells. Bublik popichoval Murrayho a lamentoval na „antuku“

- Marek Bartošík

Kde se vyskytne Alexandr Bublik, tam je i zábava. Kazašský šoumen si letos poprvé zahrál v hlavní soutěži prestižního Masters v Indian Wells, kde nakonec vypadl ve třetím kole s Grigorem Dimitrovem. Ještě předtím ale porazil na pomalém povrchu v Kalifornii bývalou světovou jedničkou Andyho Murrayho, k němuž si po proměněném mečbolu neodpustil zajímavou průpovídku.

„Mám takové štěstí, že jsi o deset let starší. Mám takové štěstí!“ hlásil směrem k Andymu Murraymu (88. v žebříčku) jeho přemožitel Alexandr Bublik po utkání druhého kola BNP Paribas Open.

Čtyřiadvacetiletý Kazach si od britské hvězdy ve stejné konverzaci vyslechl zasloužené uznání, že hrál zkrátka „příliš dobře“. Světová třiatřicítka Bublik kontroval při odchodu Murrayho z dvorce potleskem vestoje.

O několik desítek minut dříve měl přitom čtyřiatřicetiletý Murray velkou šanci dostat se do vedení, jeho nebojácný vyzyvatel ale odvrátil v tiebreaku všechny tři setboly, ten poslední díky kombinací kraťasu a prohozu.

Posilněn vítězstvím 7:6(9) a 6:3 nad Murraym nastoupil Bublik v úterý do souboje třetího kola proti loňskému semifinalistovi Grigoru Dimitrovovi (35.). Poněkud překvapivě na kurtu zcela dominoval Dimitrov, jenž nenabídl ani jeden brejkbol a zvítězil hladce 6:3, 6:4.

Ačkoliv Bublik v utkání nastřílel devět es, obecně měl problém s pomalým povrchem. Opakovaně tak využil podání spodem, a to se střídavým úspěchem, jak lze vidět v přiloženém videu.

Po zápase si Bublik ještě v krátkém povídání s Dimitrovem posteskl, že je kurt v Indian Wells příliš pomalý. „Bylo to jako na antuce, směšné. Tohle není tvrdý povrch,“ lamentoval vyřazený tenista, který tak opět jednou prokázal svůj tenisový i řečnický talent.