Měl svůj idol na lopatě! Korda za stavu 5:2 selhal, s Nadalem ztratil náskok dvou brejků i celý zápas

- Jan Vojkůvka

Sebastian Korda byl velmi blízko splnění jednoho ze svých snů. Podruhé v kariéře se utkal se svým idolem Rafaelem Nadalem, a zatímco před dvěma lety na Roland Garros ve třech setech uhrál jen čtyři gemy, tentokrát měl na dosah senzační vítězství. Ve třetím setu ovšem neudržel vedení o dva brejky a nakonec prohrál 2:6, 6:1, 6:7(3).

Už to bylo vážně jen kousek. Jednadvacetiletý Korda vedl ve třetím setu 5:2 a měl šanci dvakrát dopodávat zápas. Jenže neuspěl, selhal. Nadalovi, který v utkání byl spíš jen stínem svého já z Acapulca, se najednou začalo dařit vše, na co sáhl.

„Popravdě jsem měl spoustu štěstí. Sebastian předvedl fantastický tenis a trochu mě to za něj mrzí,“ přiznal Nadal. „Měl své šance, ale takový je tenis. Je velmi mladý a má před sebou skvělou budoucnost. Přeju mu jen to nejlepší.“

Zkušený Nadal dokázal dvěma rychlými brejky srovnat na 5:5 a následně udržet klíčový servis v jedenácté hře, kdy znovu čelil brejkbolu. Korda sice následně dotáhl rozhodující set do tiebreaku, jenže v něm už Nadal nedal soupeři šanci a zvítězil 7:3.

„Myslím, že trochu znervózněl. Udělal pár chyb, abych byl upřímný. Předtím hrál mnohem lépe,“ všiml si Nadal klíčového okamžiku zápasu. „Ale všichni trochu znervózníme, když máme zakončit zápas. Pokud někdo říká, že ne, tak existují jen dvě možnosti. Buď lže, nebo ho výsledek a celkově sport vlastně vůbec nezajímá.“

Svou výhrou nad Kordou dokázal Nadal udržet svou neporazitelnost, která od začátku sezony čítá už 16 zápasů. Vítěz tří letošních turnajů si přitom myslel, že utkání je už ztraceno. „Myslel jsem, že jsem prostě prohrál. Ale i tak jsem chtěl za stavu 2:5 zakončit zápas tak, abych mohl odcházet s dobrými pocity,“ podotkl.

Zatímco Nadal, který se v sobotu také odhlásil z nadcházející akce v Miami, postoupil do třetího kola, Korda se už může pomalu chystat právě na cestu na další turnaj ve Spojených státech. Ze zápasu s Nadalem si však bere spoustu pozitiv. A jak přiznal, jeho vztah ke španělské superhvězdě se nijak nezměnil.

„Pořád to bude můj tenisový idol a jeden z důvodů, proč jsem vzal do ruky tenisovou raketu,“ uvedl mladý Američan s českými kořeny.