VIDEO: Nejkurióznější servis? Cressy zahrál eso, jaké svět neviděl!

- Jan Vojkůvka

Tak tohle se povedlo! Na turnaji v americkém Indian Wells v duelu dvou domácích tenistů Maxima Cressyho a Christophera Eubankse se bylo zahráno eso, jaké svět ještě neviděl. Díky obrovskému štěstí bylo k vidění jedno z nejpomalejších, ale zároveň nejúžasnějších es v historii.

Vlastně se jednalo o neskutečně kuriózní situaci. Maxime Cressy šel ve druhém setu za stavu 7:5, 3:4 na podání a nic nenasvědčovalo tomu, že bude k vidění jedno z nejšťastnějších podání v historii bílého sportu.

Cressy si totiž míček nadhodil trochu více, než byl zvyklý, a při svém servisu jej netrefil čistě. Podání zahrál rámem rakety a za normálních okolností by se jednalo o pokažený servis. Jenže míček po úderu slétl líným obloučkem těsně za síť a... bylo to eso!

Výraz Eubankse, který se ještě snažil výměnu zachránit a doběhnout k síti, byl k nezaplacení. Pocity, které se v něm mísily při pohledu na omlouvajícího se soupeře, snad ani není potřeba komentovat. Na jeden z nejkurióznějších servisů v historii se můžete podívat ve videu níže.

Ani toto eso však nakonec Cressymu k vítězství nepomohlo. V duelu se svým krajanem totiž prohrál po dvouapůlhodinové bitvě 7:5, 6:7(10), 4:6, když v tiebreaku nevyužil hned tři mečboly.