Indian Wells rozlosováno i s Djokovičem, zatím ale nedostal povolení pro vstup do USA

- Filip Lefenda

Zahraje si Novak Djokovič na prestižním podniku v Indian Wells? Turnaj kategorie ATP 1000 byl rozlosován a dvacetinásobný grandslamový šampion v pavouku dvouhry překvapivě figuruje. Aktuálně přitom nemá jistotu, zda bude kvůli absence očkování proti onemocnění covid-19 vpuštěn na území Spojených států.

„V tuto chvíli není jasné, zda dostane povolení od Střediska pro kontrolu a prevence nemocí ke vstupu do země,“ uvedli na Srbovu adresu pořadatelé. „Celou situaci průběžně komunikujeme s jeho týmem,“ dodali v prohlášení, které citovala agentura AP.

Mužská část turnaje startuje v kalifornské poušti už ve čtvrtek. Djokovič má v úvodním kole volný los. V tom druhém by jej mohl čekat Belgičan Goffin, případně Australan Thompson. Zajímavý souboj by se rýsoval ve třetím kole, potenciálním protivníkem je zde Brit Andy Murray.

Zda ale bude čtyřiatřicetiletý Djokovič na „pátém grandslamu“, jak se akci přezdívá, útočit na celkový šestý titul, je v tuto chvíli takříkajíc ve hvězdách. Podle dostupných informací už dokonce pořadatelé umístili hráčovu podobiznu na stěnu, na níž jsou vyobrazeny tenisové legendy, které se turnaje nezúčastní. Figurují na ní třeba Roger Federer, Serena Williamsová či Ashleigh Bartyová.

Djokovič je dlouhodobým odpůrcem vakcinace, ta je však v letošní sezoně pro start na většině hlavních turnajů povinnou. Světová dvojka proto v lednu přišla o možnost obhajovat titul na grandslamovém Australian Open. Po soudních tahanicích byla z Melbourne deportována. Jediná akce, na které se Djokovič letos představil, byl před dvěma týdny podnik v katarském Dauhá. Ve čtvrtfinále tehdy senzačně skončil na raketě pozdějšího finalisty Jiřího Veselého.