Krejčíková v Indian Wells nasazenou jedničkou nebude, do hry ji nepustí zranění

- Filip Lefenda

Barbora Krejčíková nebude startovat na prestižním turnaji WTA 1000 v americkém Indian Wells, jehož hlavní soutěž začíná už ve středu. Světová dvojka, jež měla být v kalifornské poušti nejvýše nasazenou účastnicí, se odhlásila kvůli zranění lokte.

„Jsem nesmírně zklamaná a smutná, že musím z turnaje odstoupit. Velmi jsem se těšila, že si v Indian Wells zase zahraju. Letos to ale nepůjde,“ citovali šestadvacetiletou rodačku z Ivančic u Brna organizátoři akce.

Krejčíková si na „pátém grandslamu“ odbyla premiéru v roce 2018 – tehdy ještě v kvalifikaci. Atmosféru hlavní soutěže okusila loni, kdy došla na prestižní tisícovce do osmifinále. To letos obhajovat nebude. Vinou zranění lokte zaujala její místo v pavouku dvouhry Alizé Cornetová z Francie.

Již dříve se z podniků v Indian Wells a Miami odhlásila světová jednička Ashleigh Bartyová. Do akce se naopak po zlomenině ruky vrací Karolína Plíšková. Spolu s ní se v hlavní soutěži představí rovněž krajanky Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Tereza Martincová a Marie Bouzková. Posledně jmenovaná zdárně prošla dvoukolovou kvalifikací.