Tři mečboly nestačily. Bouzková v Monterrey po tříapůlhodinové bitvě padla

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Marie Bouzková si druhé semifinále v řadě nakonec nezahraje. Na turnaji v mexickém Monterrey svedla v pátek neskutečně náročnou bitvu, která trvala bezmála tři a půl hodiny. Třiadvacetiletá Češka měla své šance, ale nedokázala využít v rozhodujícím tiebreaku tři mečboly a nakonec se musela sklonit před Brazilkou Beatriz Haddad Maiaovou, které podlehla po setech 6:4, 4:6, 6:7(7).

Forma, kterou se Marie Bouzková na turnajích v Mexiku prezentovala, byla suverénně nejlepší od loňských turnajů v únoru a březnu. Tehdy dokráčela do finále Phillip Island Trophy v Melbourne a do semifinále v Guadalajaře. Nyní to v oblíbeném Mexiku takřka zopakovala, když v Guadalajaře dokráčela do finále a v Monterrey si zahrála čtvrtfinále.

Výsledek ale mohl být, dle průběhu jejího souboje s Haddad Maiaovou, ještě lepší. V náročném souboji se však nakonec štěstěna otočila k české tenistce zády.

Drama, které publikum v Monterrey vidělo, začala lépe Bouzková. Sympatické Češce se povedlo uskočit do vedení 4:2, a i když výhodu brejku ztratila, v deváté hře se znovu probila do vedení a první set následně doservírovala.

Ve druhém setu začala Bouzková rovněž výborně, brejk totiž tentokrát vybojovala hned v prvním gemu. Postupně se dostala do vedení 4:2, ale za tohoto skóre dokázala Maiaová zmobilizovat své síly a čtyřmi hrami v řadě porážku odmítnou a vynutit si rozhodující dějství.

I v něm to přitom dlouho vypadalo, že Bouzková míří za vítězstvím. Set měla rozehraný výborně. V sedmé hře se dostala k brejku a chyběly jí dvě hry k postupu do semifinále. Jenže v osmé hře o brejk zase přišla a Brazilka si následně vynutila tiebreak. V něm to byla opět Bouzková, kdo byl na kurtu o něco lepší. Po dvou minibrejcích se prodrala do vedení 6:3 a vypracovala si tři mečboly.

Využít je však nedokázala. Maiaová si oba ztracené servisy vzala zpět, všechny mečboly odvrátila a rázem to byla ona, kdo mohl utkání zakončit. Bouzkové se sice povedlo jeden mečbol odvrátit, ale za stavu 7:8 při druhém mečbolu soupeřky už porážce nezabránila.

Česká hráčka může být ale celkově se svým dvoutýdenním vystoupením v Mexiku nadmíru spokojená. Byť kýžený premiérový titul nevybojovala, zabránila hrozbě pádu mimo elitní světovou stovku a pokud si udrží formu i na další turnaje, čeká ji znovu raketový vzestup na žebříčku. Do konce sezony totiž obhajuje už jen 300 bodů.