0:2 po pátku? Dá se to otočit, ale Argentinci jsou na koni, ví kapitán Navrátil

- Marek Bartošík

Jiří Lehečka i Tomáš Macháč měli své příležitosti, ani jeden ale na kvalitní argentinské antukáře nestačili. Český daviscupový tým pod vedením kapitána Jaroslava Navrátila po pátku prohrává v kvalifikačním střetnutí v Buenos Aires 0:2 na zápasy, v sobotu se tak pokusí o zázrak. Aby Češi postoupili na finálový turnaj Davis Cupu, musejí vyhrát všechny tři zbývající duely.

Sen o další účasti mezi elitou Davisova poháru se českým tenistům po pátečních bojích na argentinské antuce výrazně vzdálil. Jiří Lehečka totiž podlehl Sebastiánovi Báezovi ve dvou setech, Tomáš Macháč poté neudržel vedení o set a brejk s favorizovaným Diegem Schwartzmanem.

„Určitě se mi to nehodnotí dobře, v obou zápasech jsme měli šance,“ zdůraznil na on-line tiskové konferenci šéf české lavičky Jaroslav Navrátil.

„Chtěl jsem mít po prvním dnu 1:1, mohlo to být 2:0, ale na kdyby se nehraje. Teď bude těžké zápas otočit,“ uvědomuje si zkušený kapitán.

Čtyřiašedesátiletý Navrátil prozradil, že do čtyřhry počítá skoro jistě s dvojicí Lehečka, Macháč. Tedy s nadšenými mladíky, kteří odehráli na loňském finálovém turnaji v Innsbrucku vyrovnanou partii s hvězdným párem Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut.

„Je to Davis Cup, plno zápasů se povedlo obrátit z 0:2. Dá se to otočit, ale Argentinci jsou na koni a mají velice slušného debla,“ uznal kvalitu Máxima Gonzáleze a Horacia Zeballose, aktuálně čtyřiadvacátého a pátého hráče deblového žebříčku ATP.

„Kluci budou muset hrát hodně dobrého debla. Na síti nejsou tak silní, ale mají výborný return. Ještě to neskládáme. Kdybychom udělali debla, může se to otočit,“ dodal Navrátil.