Zámořské tisícovky bez světové jedničky. Bartyová se necítí fit

- Filip Lefenda

Ashleigh Bartyová o prodloužení letošní neporazitelnosti na podnicích v Indian Wells a Miami usilovat nebude. Světová jednička se z prestižních amerických akcí kategorie WTA 1000 odhlásila.

Vítězka letošního Australian Open se po náročném lednu stále necítí být stoprocentně připravena na další soutěžní zápasy. „Nejsem na tom momentálně tak, abych mohla uspět na takovýchto turnajích. Proto jsem se rozhodla oba vynechat,“ odůvodnila první hráčka žebříčku své rozhodnutí.

Pětadvacetiletá Australanka zahájila sezonu titulem v Adelaide. Hned při svém úvodním vystoupení otáčela zápas s Američankou Gauffovou, od té doby však ovládla všechna utkání poměrem 2:0. Bartyová, která následně poprvé v kariéře triumfovala i v Melbourne, aktuálně táhne sérii 22 vyhraných setů v řadě.

Na kurty má v plánu navrátit se až v polovině dubna, a to na týmovém Poháru Billie Jean Kingové. Australanky budou v kvalifikačním duelu hostit Slovensko.

Tisícovka v Indian Wells je na programu od 9. do 20. března. Po zlomenině pravé ruky by si zde svou letošní zápasovou premiéru měla odbýt Karolína Plíšková. V Miami se bude hrát od 22. března do 3. dubna.