Vítězná vlna pokračuje i v Acapulcu. Nadal rychle postoupil a vyrovnal osobní rekord

- Marek Bartošík

Rafael Nadal od začátku roku dominuje okruhu ATP. Legendární Španěl opanoval všechna utkání, do nichž letos nastoupil, naposledy hladce přehrál Denise Kudlu v úvodní rundě na „pětistovce“ v Acapulcu. Šampion z Australian Open si vylepšil letošní bilanci na 11:0, čímž vyrovnal svůj osobní rekord ze sezóny 2014, kde našel přemožitele až při svém dvanáctém startu. Tehdy padl ve finále australského grandslamu, proti Stanovi Wawrinkovi ho však výrazně omezovaly zdravotní potíže.

Mexické Acapulco je pro Rafaela Nadala zaslíbenou destinací. Z pěti dosavadních účastí bral hned třikrát titul, z toho v letech 2005 a 2013 na antuce a předloni na tvrdém povrchu. Pouze v roce 2017 ho ve finále překvapil Sam Querrey a před třemi lety ve druhé rundě rozjetý Nick Kyrgios.

Pětatřicetiletý Nadal se tak v Acapulcu pyšní parádní bilancí 21 výher ze 23 zápasů. Poslední úspěch přidal v úterním utkání proti Denisovi Kudlovi, s nímž si poradil po pouhé hodině a čtvrt 6:3 a 6:2. Aktuálně pátý hráč světa ztratil po podání pouhé čtyři fiftýny, nečelil ani jednomu brejkbolu a na pomalejším „mexickém“ betonu nastřílel hned osm es.

„Myslím, že jsem odehrál velmi solidní zápas. Existují samozřejmě věci, které umím udělat lépe, ale celkově jsem hrál dobře, takže si nemůžu stěžovat,“ zhodnotil Nadal.

Jednadvacetinásobný grandslamový vítěz pokračuje v oslnivé jízdě letošním tenisovým kalendářem. Do sezóny vstoupil triumfem na přípravném turnaji v Melbourne, následně opanoval podruhé v kariéře Australian Open. Nyní útočí na další úspěch v Acapulcu, kde drží vítěznou šňůru šesti zápasů (předloni slavil titul, loni turnaj vynechal).

Zároveň vyrovnal svůj osobní rekord, když zahájil sezónu stejně jako v roce 2014 jedenácti výhrami v řadě. O dvanáctou zabojuje ve středu proti Stefanovi Kozlovovi. Čtyřiadvacetiletý Američan se dostal do hlavní soutěže jako šťastný poražený z kvalifikace, poté zaskočil v prvním kole Grigora Dimitrova.