ATP

VIDEO: Nejhorší chyba všech dob? Lajnová rozhodčí přispěchala s korekcí

- Radek Štohl

Netradiční situace se udála na štědře dotovaném ATP turnaji v Dubaji. V úterním prvním kole dvouhry mezi pátým nasazeným Hubertem Hurkaczem (11.) a Alexandrem Bublikem (30.) lajnová rozhodčí po servisu Bublika zahlásila aut, přičemž podání bylo na první pohled jednoznačně v pořádku.

Kazašský tenista servíroval na kříž, míček dle pravidel skončil ve vyhrazeném prostoru pro podání. Čárová rozhodčí se při svém verdiktu pořádně zmýlila, což si téměř okamžitě uvědomila a opravila se. Po ní následoval i výkřik z umpirové židličky.

I přes okamžitou opravu se dočkala jízlivých reakcí. „Je to nejhorší verdikt, který proti mně kdy byl zahlášen,“ komentoval neobvyklou situaci Bublik, zatímco Hurkacz se po celou dobu usmíval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)

Alexandr Bublik vzápětí dostal nové první podání, i to mu lajnová rozhodčí ohlásila jako aut. Tentokrát to však už bylo správné rozhodnutí.

Utkání mezi Hurkaczem a Bublikem trvalo pouhou hodinu hry, první jmenovaný po výsledku 6:3, 6:1 postoupil do dnešního osmifinále. V něm si polský tenista za 72 minut poradil se Slovákem Alexem Molčanem (69.) 6:3, 6:2.