Pohodová šichta v Dauhá. Krejčíková oslavila premiérovou výhru, dominovala i v deblu

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková si dnes připsala na prestižním podniku kategorie WTA 1000 v Dauhá singlovou i deblovou výhru. Světová trojka nejprve potvrdila roli favoritky proti Magdě Linetteové a poprvé zvítězila v hlavní soutěži na zmíněném turnaji, posléze spolu s parťačkou Kateřinou Siniakovou nezaváhaly ani v osmifinále čtyřhry.

Ve dvouhře triumfovala 6:1 a 6:3, ve čtyřhře se podílela na výhře 6:2 a 6:1. Barbora Krejčíková potřebovala na dva úspěšné úterní zápasy v Kataru méně než dvě a čtvrt hodiny.

Šestadvacetiletá tenistka z Ivančic se účastní singlového turnaje v Dauhá počtvrté, ve třech předchozích případech neprošla kvalifikací. Letos už si užívá luxusu přímého startu v hlavní soutěži, jako nasazená dvojka měla v úvodní rundě dokonce volný los.

Ve druhém kole Krejčíková bez potíží porazila Magdu Linetteovou (67. v žebříčku) se ztrátou pouhých čtyř gemů, když odvrátila oba brejkboly polské soupeřky, a postoupila tak do osmifinále. V něm narazí na rozjetou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou (13.), která minulý týden opanovala turnaj v Dubaji.

Krejčíková s Ostapenkovou se mimochodem střetly ve třetím kole nedávného Australian Open, kde po velkém boji a obratu z 2:6 a 1:3 uspěla Češka (2:6, 6:4, 6:4).

V pozdější fázi denního programu v Dauhá se Krejčíková ještě představila ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Sehraná česká dvojice v osmifinále potvrdila roli nasazených jedniček a rychle přejela norsko-ruské duo Ulrikke Eikeriová, Alexandra Panovová (6:2, 6:1).

Krejčíková se Siniakovou narazí v atraktivním čtvrtfinále plném grandslamových vítězek na česko-indický pár Lucie Hradecká, Sanja Mirzaová. Šampionky letošního Australian Open by tento týden rády rozšířily svou bohatou sbírku, v níž jim zatím trofej z Dauhá schází. Při třech dosavadních účastech uhrály shodně semifinále.

Qatar TotalEnergies Open, Dauhá (ženy, QAT, 2 331 698 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Magda Linetteová (POL, 67.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (3.) [2] 1:6, 3:6

Osmifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [1] – Eikeriová (NOR), Panovová (RUS) 6:2, 6:1