Falešné potvrzení o očkování? Doklad mám platný, hájí se De Minaur

- Filip Lefenda

Je nejlepší australský tenista vyšetřován kvůli údajnému falešnému potvrzení o očkování? Alex de Minaur informace španělských médií razantně popírá. „Mám naprosto platný a pravdivý doklad,“ hájí se 32. tenista světového pořadí.

Spekulace média začala šířit poté, co vyšlo najevo, že nemocnice La Paz v Madridu vydávala některým pacientům právě falešná potvrzení o vakcinaci. „Chci, aby bylo stoprocentně jasné, že já svou druhou dávku dostal, a že mám naprosto platný a pravdivý doklad,“ informoval De Minaur, jenž ve Španělsku žije a trénuje, na svých sociálních sítích.

Dle svých slov podstoupil první dávku vakcíny proti covidu-19 v Londýně a druhou pak právě ve zmíněném zařízení, kolem kterého se celá kauza točí. „Nejsem jakýmkoliv způsobem vyšetřován tak, jak se naznačuje,“ brání se vítěz pěti podniků ATP.

A má proč. Podle řádu mužské asociace je bráno případné zfalšování potvrzení jako vážné porušení pravidel. Hrozí za něj kromě pokuty do výše až 100 tisíc dolarů (přibližně 2,14 milionu korun) i tříletý zákaz startu na turnajích.

„Mé jméno je s touto zprávou spojeno jen proto, že jsem byl stejně jako další tisíce lidí pacientem uvedené nemocnice,“ ujistil De Minaur.