VIDEO: Parádní odhad! Teichmannová v Dubaji přechytračila ruskou ranařku

- Marek Bartošík

Kdo sledoval čtvrtfinále „pětistovky“ v Dubaji mezi Jil Teichmannovou a Veronikou Kuděrmetovovou, rozhodně se nenudil. Na jedné straně sázela ránu za ránou světová jednatřicítka Kuděrmetovová, která je sice postavou útlá, ale do míčku se umí pořádně opřít. Jejím dělovkám statečně vzdorovala šikovná levoruká tenistka Teichmannová (35. v žebříčku WTA), jež předvedla v závěru druhého dějství i dokonalou předvídavost.

Po skvělém podání ven z dvorce stál před Veronikou Kuděrmetovovou zdánlivě jednoduchý úkol – zabít nahraný míček. Čtyřiadvacetiletá Ruska zvolila nejjednodušší řešení a z bekhendu napálila balónek křížem ven z kurtu.

Kuděrmetovová však nepočítala s houževnatostí a také značnou chytrostí své švýcarské protivnice. Čtyřiadvacetiletá Teichmannová, jež se do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená z kvalifikace, totiž vystihla směr úderu a forhendovým halfvolejem trefila zcela odkrytý kurt.

Postup do dubajského semifinále by si jistě zasloužily obě tenistky, nakonec se z něj raduje Kuděrmetovová po vydřeném vítězství 6:2, 5:7 a 6:4.