Premiéra na okruhu WTA! Brenda Fruhvirtová obdržela divokou kartu do Guadalajary

- Filip Lefenda

Vycházející česká hvězdička Brenda Fruhvirtová prožívá snový měsíc. Během února ovládla v argentinském Tucumánu v pouhých čtrnácti letech dva seniorské turnaje kategorie ITF s dotací 25 tisíc dolarů a zapsala se do historie jako jedna z nejmladších "dospělých" šampionek. Poté, co v pondělním vydání ženského pořadí vylétla vzhůru o celých 467 míst, obdržela 611. hráčka žebříčku divokou kartu do kvalifikace turnaje WTA v mexické Guadalajaře.

Mladší ze sester Fruhvirtových tak vůbec poprvé okusí atmosféru elitního profesionálního okruhu. Jejím maximem byl dosud v tomto směru prosincový halový podnik v jihokorejském Soulu. Na akci kategorie WTA 125, jež je brána jako mezistupeň mezi turnaji ITF a WTA (bývá rovněž přezdívána ženským challengerem), došla den před Vánoci do osmifinále.

Nyní si zahraje juniorská světová čtyřka v Guadalajaře, která v závěru loňské sezony premiérově hostila Turnaj mistryň. Podnik WTA 250 s názvem Abierto Akron Zapopan je na programu od 21. do 27. února. Kvalifikace odstartuje už o tomto víkendu.

Mladičká Češka v ní může narazit třeba na Ukrajinku Dajanu Jastremskou, jež se dnes v Dubaji utká s Barborou Krejčíkovou. O šest místenek v hlavní soutěži budou zápolit třeba i bývalá světová pětka Italka Sara Erraniová či Slovenka Viktória Kužmová.