Los turnaje v Dubaji: Krejčíková nasazenou dvojkou, v hlavní soutěži i Kvitová

- Jan Vojkůvka

Turnaj kategorie WTA 500 v Dubaji, který má ohromně nabitou kvalifikaci, poznal také los své hlavní soutěže. V té se s jistotou představí české tenistky Barbora Krejčíková a Petra Kvitová. Zatímco Krejčíková bude plnit roli nasazené dvojky, Kvitová patří mezi nenasazené tenistky a v případném osmifinále jí hrozí zápas s turnajovou jedničkou Arynou Sabalenkovou.

Při absenci světové jedničky Ashleigh Bartyové se třetí hráčka žebříčku WTA Barbora Krejčíková posunula na pozici nasazené dvojky. Papírově nejtěžší soupeřku, kterou bude zmíněná Sabalenková, tak může potkat až ve finále.

Aby se tam ovšem dostala, bude muset zvládnout čtyři zápasy. V tom prvním jí los přidělil Caroline Garciaovou z Francie, 69. tenistku světa, která obdržela od pořadatelů turnaje divokou kartu.

Pokud se Krejčíkové podaří potvrdit roli výrazné favoritky, pak se může v osmifinále potkat s Rumunkou Irinou Beguovou. Ta na probíhajícím turnaji v Petrohradě došla až do semifinále, přičemž vyřadila Petru Kvitovou a Terezu Martincovou. Na Beguovou v úvodním kole čeká jedna z úspěšných kvalifikantek.

O poznání složitější pozici má v pavouku turnaje Kvitová, kterou v úvodním kole čeká světová třicítka Camila Giorgiová z Itálie. S tou se česká hvězda naposledy utkala loni v Montrealu, kde s ní prohrála ve dvou setech.

Pokud by se Kvitové povedlo vybojovat své třetí vítězství v sezoně a postoupit do osmifinále, narazila by s největší pravděpodobností na již zmíněnou světovou dvojku Sabalenkovou. Ta se svou soupeřku pro první kolo teprve dozví, čeká ji totiž jedna z kvalifikantek.

V kvalifikaci se o jedno z šesti volných míst pro hlavní soutěž uchází i Kateřina Siniaková s Markétou Vondroušovou, které mají možnost počet českých hráček na turnaji ještě rozšířit.

Kompletní los turnaje naleznete zde.

Veselý si zahraje v Dauhá
Hlavní soutěž turnaje ATP v katarském Dauhá si zahraje český tenista Jiří Veselý. Tomu se povedlo patřit mezi hráče, kteří prošli tzv. cutem a nemuseli nastoupit do kvalifikace.

V úvodním kole jej ale nečeká vůbec nic snadného. Narazí totiž na 60. hráče světa Arthura Rinderknecha z Francie.