Bez rozdílu. Vstupné na wimbledonské finále dvouhry mužů i žen se vyrovná

- Michal Hladký

Poprvé od roku 1991 bude vstupné na wimbledonské finále dvouhry mužů i žen za stejnou cenu. Do nadcházejícího ročníku travnatého grandslamu byly vstupenky na mužské finále o několik desítek liber dražší, to se ale teď má změnit.

„Rozhodnutí bylo učiněno z důvodu, aby se zajistilo, že finále ženské dvouhry nebude vnímáno jako méněcenné,“ stojí ve zprávě, kterou zveřejnil deník The Times.

Vloni stála vstupenka na finále ženského singlu 200 liber, tedy něco kolem 5 700 Kč. Za vyvrcholení turnaje opačného pohlaví si pak diváci připlatili o 40 liber více, celková cena pak činila přibližně 7000 Kč.

Letos už bude vstupné bez rozdílu, a to 240 liber za oba finálové zápasy. 210 liber (6000 Kč) pak fanoušci zaplatí, když budou chtít navštívit semifinálové dny.

Letošní ročník turnaje v All England Clubu se uskuteční od 27. června do 10. července. Titul z mužské dvouhry bude obhajovat Srb Novak Djokovič, z té ženské pak Australanka Ashleigh Bartyová. Ta vloni porazila po setech 6:3, 6:7(4) a 6:3 Karolínu Plíškovou.