Argentina překvapení nechystá. Koho nasadí proti Čechům do Davis Cupu?

- Jan Vojkůvka

Vedle české nominace pro daviscupové utkání, které se odehraje 4. a 5. března v Buenos Aires, byla v pátek oznámena také soupiska domácí Argentiny. Ta nakonec žádné překvapení nepřichystala a do souboje o postup na finálový turnaj nasadí očekávaná jména, která jako jednička povede světová čtrnáctka Diego Schwartzman.

Vedle devětadvacetiletého Schwartzmana se v Buenos Aires představí také 41. hráč světa Federico Delbonis, teprve jednadvacetiletý Sebastian Baez, jemuž náleží 77. místo na žebříčku ATP, a elitní deblisté Horacio Zeballos a Máximo González.

Nepotvrdily se tak spekulace, že by do daviscupového týmu mohl být nominovaný Juan Martin Del Potro, jenž se příští týden vrací na tenisový okruh.

„Je to nesmírně kvalitní soupeř, jelikož má jako jedničku Diega Schwartzmana, který umí dobře zahrát na všech površích. Ale v domácím prostředí zatím v Davis Cupu nehrál až tak dobře. Ale je to samozřejmě vynikající tenista. Druhým hráčem je Delbonis, nesmírně zkušený. Je to levák a antukář,“ hodnotil soupisku argentinského týmu kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil.

Proti týmu, v němž jsou pouze hráči z první stovky světa ve dvouhře i čtyřhře, nasadí český tým Tomáše Macháče, Jiřího Lehečku, Zdeňka Koláře a Víta Kopřivu. Češi budou v souboji s Argentinou v rolích outsiderů, ale jak Navrátil sám podotkl, rozhodně nepojedou do Buenos Aires utkání pouze odehrát a prohrát.

„Pojedeme tam uvolnění a uvidíme, co zápas přinese. Na utkání se budeme těšit a určitě nemáme co ztratit,“ podotkl Navrátil, který v Argentině slavil s daviscupovým týmem vítězství před deseti lety. Tentokrát však bude favoritem střetnutí Argentina.