Další odklad vyhlíženého comebacku. Dávám na rady doktorů, informoval Thiem

- Marek Bartošík

Už více než půl roku schází na elitní tour Dominic Thiem a tento stav ještě nějaký ten týden potrvá. Hvězdný Rakušan se měl nejprve vrátit už na Australian Open, poté však upřednostnil variantu comebacku na šňůře antukových turnajů v Jižní Americe. Nakonec se ale nepředstaví ani tam.

„Nikdy není lehké vrátit se do akce po sedmiměsíční pauze. Budu se řídit radami doktorů, několik dní si odpočinu a příští týden obnovím trénink, řekl osmadvacetiletý Thiem.

Někdejší třetí tenista žebříčku si loni na travnatém turnaji na Mallorce poranil pravé zápěstí, což ho vyřadilo ze hry až do konce sezóny. Další komplikace nastala před několika dny – Thiema rozbolely vazy mezi prsty.

Rodák z Vídeňského Nového Města tak musí oželet antuková klání v Córdobě, Buenos Aires, Riu de Janeiru a Santiagu de Chile.

Aktuálně 37. tenista žebříčku ATP by měl startovat až na Masters v Indian Wells (10.–20. března), kde získal v roce 2019 jeden ze svých 17 titulů na elitním okruhu. Do té doby ztratí ještě 320 z 1390 rankingových bodů, propadne se tak přibližně k 50. příčce světového pořadí.