Ruka pořád bolí. Thiem nebude hrát ani v Córdobě

- Filip Lefenda

Někdejší třetí tenista světa Dominic Thiem byl nucen vinou zdravotních problémů znovu odložit svůj návrat na kurty. Poslední soutěžní duel absolvoval osmadvacetiletý Rakušan na konci loňského června.

Po vynechaném Australian Open se měl Thiem představit tento týden na antukovém podniku v Córdobě. Do Argentiny sice odcestoval, v pondělí se ale pořadatelům omluvil. Stále jej trápí problémová pravá ruka.

„Pozitivní je, že zápěstí je v pořádku. Ruka mě ale stále bolí. Navíc mám tréninkové manko,“ přiznal šampion z předloňského US Open. Rozehraný podnik ATP tak přišel o svou nasazenou dvojku. Rodáka z Vídeňského Nového Města v hlavní soutěži nahradil srbský lucky loser Nikola Milojevič.

Thiem má podle svých slov poškozené vazy mezi prsty. „Ruka je přetížená. To se po tak dlouhé přestávce bez hraní stává,“ podotkl muž, jenž se po absenci na úvodním grandslamu sezony propadl ve světovém pořadí o 21 pozic až na 37. místo.

Majitel sedmnácti singlových trofejí z elitního okruhu si zranění přivodil v minulém roce při úvodním utkání na trávě na Mallorce. Postupně byl nucen vynechat Wimbledon, olympiádu v Tokiu či US Open, na němž měl obhajovat titul. V prosinci pak přípravu Thiema narušila rovněž nemoc.