Trest za nevhodné chování. Medveděv za svůj semifinálový výstup dostal vysokou pokutu

- Jan Vojkůvka

Australská tenisová federace, která pořádá Australian Open, potrestala ruského tenistu Daniila Medveděva za jeho skandální chování. Rusovi byla za jeho výstup v semifinále, kdy křičel na umpirového rozhodčího a nazval jej hlupákem, uložena pokuta ve výši 12 tisíc dolarů.

„Jeho otec může mluvit během každého míčku? Brácho, ty seš hlupák! Jeho otec snad může mluvit při každém míčku?!“ křičel Medveděv na umpirového rozhodčího Jaumeho Campistola poté, co právě Rusovi udělil varování za sprostá gesta. Rus se přitom dožadoval potrestání Stefanose Tsitsipase za koučink.

„Ach můj bože, ty jsi tak špatný rozhodčí, jak můžeš rozhodovat semifinále grandslamu? Dívej se na mě, když s tebou mluvím!“ křičel Rus, který se sice následně uklidnil, Tsitsipase porazil a rozhodčímu se po utkání za své chování omluvil, ale to mu nakonec nebylo nic platné.

Za své chování v utkání s Tsitsipasem totiž dostal pokutu ve výši 12 000 dolarů. Osm tisíc je pokuta za obscénní chování a čtyři tisíce je částka za nesportovní chování.

Medveděv, jenž Tsitsipase nakonec porazil 7:6, 4:6, 6:4 a 6:1, se v nedělním finále utká s dvacetinásobným grandslamovým šampionem Rafaelem Nadalem.