Při premiéře do semifinále! Takový výkon jsem nečekal, stále se zlepšuji, hlásí Menšík

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Turnajovou premiéru jako z partesu zažívá na grandslamovém Australian Open junior Jakub Menšík. Nadějný český tenista opět zvýšil úroveň své hry, když ve čtvrtfinále vyřídil svého ruského známého Jaroslava Děmina 6:0 a 6:1. „Předvedl jsem tenisově i mentálně skvělý výkon, nečekal jsem to, jsem za to rád,“ liboval si při pozápasovém povídání Menšík.

Nicotných 53 minut dnes strávil na dvorci číslo 6 v Melbourne Parku Jakub Menšík. A to ještě jeho soupeř Jaroslav Děmin využil za stavu 0:6 a 0:3 pauzu na ošetření, která se povážlivě natáhla. Menšík si ale udržel pohodu a dokráčel k jednoznačné výhře.

„Se soupeřem se znám od dvanácti let, absolvovali jsme spolu spoustu turnajů,“ poznamenal ke svému protivníkovi Menšík. „Řekl bych, že ošetření nebylo jen kvůli nějakému zranění nebo problému. Chtěl mě trošku sundat, protože jsem byl v tempu. Pauza na mě ale nějak nezapůsobila, jel jsem pořád to svoje,“ hlásil čerstvý semifinalista.

Šestnáctiletý talent působí sebevědomě, v rozlehlém a moderním Melbourne Parku se stále více zabydluje a dobře si všímá své stoupající výkonnosti. Nebohému Děminovi nastřílel 21 vítězných úderů včetně šesti es, naopak Rus se zmohl na pouhé tři „winnery“.

Český tenista se svým aktivním stylem blíží mimo jiné kanadské hvězdě Félixovi Augerovi-Aliassimeovi, jemuž na Australian Open fandil. „Na Félixovi se mi hodně líbí, že je konzistentní a komplexní hráč, líbí se mi i jeho chování. A je součástí nové generace,“ vysvětlil Menšík, který držel palce i Američanovi Taylorovi Fritzovi.

Přestože obdivuje mladé tenisty s jemu vlastním agresivním pojetím hry, jeho vzorem zůstává světová jednička Novak Djokovič. „Fandím mu. A snad směřuji tam, kde je on. Samozřejmě vím, že to jsou velké cíle,“ doplnil s úsměvem Menšík, jehož soupeřem v pátečním semifinále bude Švýcar Kilian Feldbausch.

Australian Open (AUS, 75 000 000 AUD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry juniorů
Jaroslav Děmin (RUS) – JAKUB MENŠÍK 0:6, 1:6