Je libo blackjack? Pegulaová v Melbourne opět řádí, relax hledá na nečekaném místě

- Jan Vojkůvka

Sedmadvacetiletá Jessica Pegulaová na Australian Open opět řadí. Na turnaji, kde loni postoupila do čtvrtfinále a zaznamenala nejlepší grandslamový výsledek v kariéře, je letos už v osmifinále (druhý nejlepší grandslamový výsledek v kariéře) a těší se na bitvu s Marií Sakkariovou. Chvíle odpočinku a relaxu však nehledá u sebe na pokoji. Američanka se svěřila, že volný čas nejraději tráví v místním casinu.

S nečekaným přiznáním přišla dcera majitele fotbalového týmu Buffalo Bills Terryho Peguly během páteční tiskové konference. Po výhře 7:6, 6:2 nad Španělkou Nurií Parrizasovou-Diazovou uvedla na otázku, co dělá ve volném čase, že každý večer chodí do casina, aby si odpočinula a načerpala síly na další zápas.

„Popravdě, hodně tu chodím do casina. Tedy, ne tak doslova, byla jsem tam myslím šestkrát. Chodím tam každý večer,“ řekla v pátek. K návštěvě casina využívá komplex Crown Towers, kde aktéři letošního Australian Open bydlí.

„Je to asi dvě minuty od mého hotelu. Prostě si chodím zahrát blackjack,“ podotkla s úsměvem americká tenistka, která loni prožila životní sezonu a vyhoupla se dokonce do první dvacítky světa.

Pegulaová rovněž uvedla, že není žádnou vášnivou hráčkou hazardních her. Podle ní je návštěva casina způsob, jak se uvolnit. Navíc jí to také prý pomáhá v tenise.

„Přimělo mě to přemýšlet o strategii a všech těch věcech. Zároveň to zabije nějaký čas a dokážu u toho zrelaxovat. Nepřijdu o žádné velké peníze nebo tak. Nejsem blázen, je to pro mě opravdu jen relax. Takže to tu dělám, což je vlastně trochu smutné,“ dodala s úsměvem.

Zda jí tento relax pomůže i v osmifinále proti světové osmičce Marii Sakkariové, se kterou prohrála oba dosud odehrané vzájemné duely, se ukáže už v noci ze soboty na neděli.