Vítězný proužek se nemění! Můžu ovlivnit jen věci na kurtu, říká k outfitu Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Stabilní výkonnost Barbory Krejčíkové jde ruku v ruce s jejím oblíbeným outfitem. Věřte nebo ne, úspěšná tenistka z Ivančic nastupuje ve stejném oblečení s několika vynucenými výjimkami a jednou obměnou už 10 měsíců! Onen drobný „upgrade“ spočívá ve vystřídání modrozeleného proužku za oranžový. „Zatím se mi v něm daří, je to vítězný proužek!“ glosovala na Australian Open Krejčíková, poté co premiérově postoupila do třetího kola dvouhry.

Pouze na „bílém“ Wimbledonu, olympijských hrách v Tokiu a na Poháru Billie Jean Kingové v Praze odložila Barbora Krejčíková svůj tradiční pracovní oděv. Jiné tenisové hvězdy mají nový outfit pro téměř každý turnaj, aktuální světová čtyřka ale poněkud nečekaně do této dominantní skupiny nepatří.

A proč nastupuje v totožném oblečení už od loňského srpna? „Dobrá otázka! Myslím, že to nemůžu ovlivnit. Můžu ovlivnit jenom věci na kurtu. Zkrátka hraju tak, jak hraju,“ komentovala šestadvacetiletá Krejčíková.

Nabízí se otázka, zdali se jí nikdo od sponzorské značky Head neozval s nabídkou nové kolekce. „Neřeším to, řeším jen věci na kurtu. Zatím se mi v oranžovém proužku daří, je to vítězný proužek!“ reagovala úspěšná Češka.

A Krejčíková svým jednoduchým výrokem uhodila hřebík na hlavičku, klíčové jsou totiž skutečně výkony na dvorci. Vítězku posledního Roland Garros může těšit, že letos zatím výsledkově i herně září. Po finálové účasti na „pětistovce“ v Sydney si vylepšila postupem do třetího kola své maximum na Australian Open.

O šestou letošní výhru zabojuje v pátek proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové. Pořadatelé zařadili duel grandslamových šampionek do arény Roda Lavera, hrát se začne přibližně o půl třetí v noci středoevropského času.


Galerie