Futures Milovice: Papík s Vocelem slaví triumf v deblu, Jaloviec nedal v semifinále šanci Michnevovi

- Filip Lefenda

Marek Jaloviec je finalistou turnaje kategorie futures v Milovicích. Stalo se tak poté, co krajanu Michnevovi překvapivě povolil jen čtyři gemy a zcela suverénně ovládl semifinále. Ještě před jejich vzájemným střetnutím se uskutečnil ryze nizozemský souboj mezi van de Zandschulpem a Lootsmou, ze kterého vzešel vítězně první jmenovaný. Deblový turnaj v Milovicích ovládla domácí dvojice Tomáš Papík s Matějem Vocelem. Ta si ve finále poradila se zmíněným nizozemským párem, který proti sobě zápolil dopoledne v semifinále, v supertiebraku.

V pavouku dvouhry zůstali už jen nasazení hráči. Dva z nich mají své semifinálové vystoupení již za sebou. Holanďané Botic van de Zandschulp a Niels Lootsma zahájili páteční program střetnutím, které mělo překvapivě hladký průběh. Z výhry se radoval po setech 6:3 a 6:2 van de Zandschulp, který v celém utkání neztratil ani jednou servis, byť musel čelit pěti brejkbolům.

Ještě o něco jednoznačnější průběh měl druhý semifinálový zápas, ve kterém se střetli Marek Jaloviec s Petrem Michnevem. Dvaadvacetiletý Jaloviec v něm povolil svému o pět let staršímu rivalovi pouhé čtyři hry a zvítězil po setech dvakrát 6:2. V první sadě platil po čtyřech gemech nerozhodný stav 2:2, další kvarteto her už ale putovalo na konto Jaloviece. Jako přes kopírák to bylo také v setu číslo dva. Michnev tak po dvou triumfech v Jablonci další titul z turnaje kategorie futures nepřidá. 

 

Na závěr pátečního programu bylo v Milovicích k vidění finále čtyřhry. Tu si zahrála čeká dvojice Tomáš Papík, Matěj Vocel, proti již několikrát zmíněné dvojici Nizozemců Lootsma, van de Zandschulp. Triumf na domácím turnaji si nakonec vybojoval česká pár po výhře 6:3, 1:6 a 10:4. Dvaadvacetiletý Papík a o tři roky mladší Vocel si tak připsali druhý společný triumf na turnaji kategorie futures. Jejich první úspěch se datuje do března letošního roku.  

Semifinále dvouhry

Botic van de Zandschulp (NED) (6) – Niels Lootsma (NED) (7) 6:3, 6:2

MAREK JALOVIEC (3) – PETR MICHNEV (2) 6:2, 6:2

Finále čtyřhry

PAPÍK, VOCEL (3) – Lootsma, van de Zandschulp (NED) (4) 6:3, 1:6, 10:4

Turnaj Futures v Milovicích den po dni

24. 11. Futures Milovice: Michnev nezaváhal, v semifinále jej čeká Jaloviec

23. 11. Futures Milovice: Michnev potvrdil roli favorita, postupuje také Jaloviec

22. 11. Futures Milovice: Michnev, Papík ani Jaloviec nezaváhali, duel matadorů vyhrál Minář

21. 11. Futures Milovice: Dancevic vybouchl s Němcem Ejupovičem, Gengel s Krstevem postoupili

20. 11. Futures Milovice: Do hlavní soutěže prošli Krstev, Vejvara a Nouza

19. 11. Futures Milovice: Z postupu se raduje šest českých tenistů