Return jako z partesu! Asi pomohly zkušenosti z mixu, lebedí si Krejčíková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Že vytáhlá soupeřka skvěle servíruje, navíc levou rukou? Barbora Krejčíková tenhle fakt vůbec neřešila, ve druhé rundě Australian Open proti čínské divoké kartě Si-jü Wang získala hned sedm z devíti gemů na returnu a v poklidném tempu dokráčela k vítězství. „Asi pomohly zkušenosti z mixu,“ culila se na tiskové konferenci Krejčíková.

Naprosto suverénně prosvištěla Barbora Krejčíková poprvé v kariéře do třetího kola na Australian Open. Po Němce Andree Petkovicové (6:2, 6:0) si odnesla výslužku od světové čtyřky také značně chybující Číňanka Si-jü Wang (6:2, 6:3), která se nemohla vyrovnat s pestrou hrou české favoritky.

„Byl to záludný mač. Soupeřka jde nahoru, opravdu dobře podává a hraje rychle. Jsem velmi spokojená s tím, jak hezky jsem zápas zvládla,“ libovala si po pátém vítězství v sezóně Krejčíková.

Přestože svou dvacetiletou protivnici za servis pochválila, rány dosahující až k metě 190 kilometrů za hodinu vracela jako na běžícím páse. „Return byl dneska super. I mezi sezónami jsme hodně pracovali na všech úderech,“ hlásila tenistka z Ivančic.

Drobnou potíž musela Krejčíková řešit ještě před samotným utkáním. Do arény Margaret Courtové ji pořadatelé zařadili už jako třetí v pořadí, kvůli čtyři a půl hodiny trvající bitvě Denise Shapovalova a Soon-woo Kwona ale musela na svůj start čekat až do podvečerních hodin místního času.

„Kluci si ten kurt pronajali,“ glosovala česká žebříčková jednička. „Den byl dlouhý a náročný, ale myslím, že jsem ho zvládla dobře. Už mám zkušenosti a vím, jak se připravit. Doufám, že jsem program zase trochu urychlila.“

Šestadvacetileté Češce se uspořená energie a čas rozhodně hodí, už zítra ji totiž čeká úvodní kolo čtyřhry po boku tradiční parťačky Kateřiny Siniakové. V pavouku smíšené čtyřhry byste však tentokrát jméno Krejčíkové, která v této disciplíně slavila titul v letech 2019–2021, hledali marně.

„Bylo to těžké rozhodování. Puká mi srdce, že nemůžu hrát. Už jsem ale v jiné situaci než před rokem. Hlavní je, aby se mi dařilo v singlu na nejvyšší úrovni. Zájem ze strany parťáků určitě byl a je. Kluci ale chápou, že tři kategorie už by byly fakt moc,“ uzavřela Krejčíková.

Australian Open (AUS, 75 000 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (4.) – Si-jü Wang (CHN, 139.) 6:2, 6:3