Los čtyřhry na Australian Open: V akci budou tři ryze české dvojice včetně K+S

- Marek Bartošík

Šest českých tenistek se zúčastní čtyřhry na letošním Australian Open. Nasazenými jedničkami budou Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které loni dokráčely až do finále. Marie Bouzková a Lucie Hradecká figurují v pavouku jako turnajové desítky. V Melbourne Parku uvidíme ještě Markétu Vondroušovou a Terezu Martincovou, tedy finalistky z podniku v Adelaide.

Navázat na parádní sezónu 2021 budou chtít už zkraje nového roku v Austrálii nejlepší deblistky světa Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Na grandslamu v Melbourne spolu zatím startovaly čtyřikrát, od roku 2018 postupně uhrály osmifinále, čtvrtfinále, semifinále a finále.

Cestu za ideálním dovršením této „postupky“ začnou proti nizozemsko-australské dvojici Lesley Pattinamaová Kerkhoveová, Arina Rodionovová. Pokud se populárnímu duu K+S bude dařit, mohlo by narazit v atraktivním čtvrtfinále na americký pár Cori Gauffová, Caty McNallyová.

Zbylé dvě české dvojice se po rozlosování objevily v dolní polovině pavouka. Štvanické tenistky Tereza Martincová a Markéta Vondroušová hned na úvod změří síly s nasazenými sedmičkami Darijou Jurakovou Schreiberovou a Andrejou Klepačovou, tedy účastnicemi loňského Turnaje mistryň.

V potenciálním třetím kole (osmifinále) můžou na Vondroušovou a Martincovou čekat Marie Bouzková a Lucie Hradecká. Šampionky z loňských akcí v Birminghamu a Praze vstoupí do turnaje soubojem proti Irině Baraové a Jekatěrině Gorgodzeové.

Los ženské čtyřhry na Australian Open

KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Pattinamaová Kerkhoveová (NED), Rodionovová (AUS)
MARTINCOVÁ, VONDROUŠOVÁ – Juraková Schreiberová (CRO), Klepačová (SLO)
BOUZKOVÁ, HRADECKÁ – Baraová (ROU), Gorgodzeová (GEO)

Kompletní rozlosování disciplíny naleznete zde.