Los Australian Open: Bouzková, Lehečka a Macháč znají své soupeře

- Michal Hladký

Kvalifikace Australian Open je u konce, a tak znají i poslední čeští zástupci své soupeře. V roli velkého favorita půjde do svého zápasu prvního kola Tomáš Macháč, který narazí na Argentince Cerundola. Velkou výzvu bude mít před sebou Jiří Lehečka, jenž se střetne s Bulharem Grigorem Dimitrovem. Své soupeřky se dočkala Marie Bouzková, ta nastoupí proti kanadské kvalifikantce Marinové.

Jiří Lehečka bude moct při své premiérové účasti v hlavní soutěži některého z grandslamů jen překvapit. Poté, co dvacetiletý tenista prošel z kvalifikace, se v úvodním kole střetne s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Bývalá světová trojka se momentálně v žebříčku ATP nachází na 28. místě. Semifinalista Australian Open z roku 2017 se poprvé v letošní sezoně představil na turnaji v Melbourne, kde prošel mezi nejlepší čtveřici a nestačil až na Američana Maxima Cressyho.

Další český kvalifikant, Tomáš Macháč, se ocitne v pozici zcela jiné. Rodák z Berouna půjde do utkání proti Argentinci Juanu Manuelovi Cerundolovi v roli jasného favorita, a to přesto, že jeho soupeř se nachází ve světovém žebříčku dvouhry na 81. pozici.

Jenže argentinský tenista je ryzí antukář, na tvrdém povrchu toho v kariéře příliš neodehrál. Zkušenosti se pokusil nabrat na obou lednových turnajích v Adelaide, kde ovšem porazil jen domácího Bolta.

Dnes se svou soupeřku pro první kolo dozvěděla i Marie Bouzková. Ta vyzve 146. hráčku světového rankingu dvouhry Rebeccu Marinovou. Kanadská kvalifikantka prožila časy největší slávy zhruba před desíti lety, kdy dokonce vystoupala na 38. místo žebříčku.

Sezonu začala Marinová děsivě. V kvalifikaci turnaje v Adelaide skončila už v prvním kole, když podlehla domácí divoké kartě Kempenaersové-Poczové, sedmnáctileté tenistce z druhé tisícovky žebříčku WTA. To ovšem Kanaďanku zdravě nakoplo, při své cestě za postupem do hlavní soutěže Australian Open ztratila jen jeden set.

Losu ostatních českých hráčů se věnujeme zde