Futures Milovice: Michnev nezaváhal, v semifinále jej čeká Jaloviec

- Petr Šístek

Čtvrteční program turnaje futures v Milovicích zahrnuje čtvrtfinálová utkání dvouhry a semifinále čtyřhry. V singlu i nadále zůstává nejvýše postaveným hráčem v pavouku Petr Michnev, jenž si poradil s německým kvalifikantem Hirschmuellerem. O postup mezi nejlepší čtveřici hráčů svedli český souboj třetí nasazený Marek Jaloviec s na divokou kartu startujícím Janem Minářem. V semifinále čtyřhry si poté zahrají dva české páry.

Petr Michnev, jemuž se letos v českých halách nebývale daří, se ve čtvrtfinále utkal s německým kvalifikantem Christianem Hirschmuellerem. Český tenista získal servis soupeře hned v prvním gemu na returnu, díky čemuž dovedl úvodní set do vítězného konce. V průběhu celého zápasu byl na příjmu ale o poznání nebezpečnější německý hráč, který si v celém utkání vypracoval hned devět brejkbolů, ale nedokázal využít ani jeden z nich. Druhá sada se tak rozhodovala až v tiebreaku, který poměrem 7:3 ovládl Michnev, a může se tak radovat z postupu do semifinále.

Semifinálový soupeř Petra Michneva vzešel z českého souboje mezi Markem Jaloviecem a Janem Minářem. První jmenovaný od úvodu zápasu potvrzoval roli favorita, brzy se dostal do vedení 5:1 a se ziskem první sady již neměl žádné potíže. Ve druhém dějství Jaloviec zaznamenal brejk za stavu 3:3, avšak Minář ihned odpověděl stejnou mincí. Set tak musela rozhodovat až zkrácená hra, v níž již Jaloviec nepřipustil další zdramatizování utkání a ovládl ji poměrem 7:3, díky čemuž si zajistil postup do semifinále a další přiblížení se třetí světové stovce.

Čtvrtfinále dvouhry

PETR MICHNEV [2] - Christian Hirschmueller (GER)[Q] 6:3, 7:6(3)
Elmar Ejupovič (GER) - Botic van de Zandschulp (NED)[6] 4:6, 6:7(5)
JAN MINÁŘ[WC] - MAREK JALOVIEC[3] 2:6, 6:7(3)
Patrick Kaukovalta (FIN)[Q] - Niels Lootsma (NED)[7] 1:6, 2:6

Semifinále čtyřhry

TOMÁŠ PAPÍK, MATĚJ VOCEL[3] - Adam Chadaj (POL), Filip Veger (CRO) 6:4, 6:1
Niels Lootsma, Botic van de Zandschulp (oba NED)[4] - MAREK GENGEL, LUKÁŠ VEJVARA 6:2, 6:4

Turnaj Futures v Milovicích den po dni

23. 11. Futures Milovice: Michnev potvrdil roli favorita, postupuje také Jaloviec

22. 11. Futures Milovice: Michnev, Papík ani Jaloviec nezaváhali, duel matadorů vyhrál Minář

21. 11. Futures Milovice: Dancevic vybouchl s Němcem Ejupovičem, Gengel s Krstevem postoupili

20. 11. Futures Milovice: Do hlavní soutěže prošli Krstev, Vejvara a Nouza

19. 11. Futures Milovice: Z postupu se raduje šest českých tenistů