Barbora Krejčíková vyhlíží start sezony: Těším se hlavně na to, až budu hrát

- Michal Hladký

Přípravu jí zkomplikovala nemoc, teď už je ale v pořádku a vyhlíží svůj první ostrý start. Barbora Krejčíková se na dnešní tiskové konferenci rozpovídala nejen o nadcházejícím zápase proti Belindě Bencicové, ale také o svých vyhlídkách na letošní sezonu.

Barbora Krejčíková přiletěla do Sydney v úterý. V největším australském městě odstartuje příští týden sezonu, kdy se na turnaji kategorie WTA 500 střetne v prvním kole se Švýcarkou Belindou Bencicovou. „Známe se dlouho, trénovaly jsme spolu tady. Bude to zajímavý zápas, takže se na něj opravdu těším,“ nechala se slyšet Češka na nedělní tiskové konferenci.

Ta si dala od tenisu skoro dvouměsíční pauzu, takže není divu, že se nemůže dočkat, až naskočí do kolotoče WTA. „Těším se hlavně na to, až budu hrát. Doufám, že budu po celý rok zdravá. To je nejdůležitější,“ řekla.

Bližší cíle do letošní sezony ovšem neodkryla. „Nepřemýšlím nad tím, o kolik příček se ještě mohu posunout. Jen se soustředím na svou hru a na to, abych vyhrávala co nejvíce zápasů. Už jen hrát na takové úrovni je pro mě splněným snem,“ pochvalovala si singlová vítězka Roland Garros.

Vloni mohla rodačka z Ivančic jen překvapit, teď ovšem bude patřit na většině turnajů k favoritkám. Novou roli si ale příliš nepřipouští. „Nejdůležitější je, abych si tenis užívala. To je něco, na co se snažím soustředit. Tlak na hráče tu vždy byl a vždy bude. Je to tak, jak to je, a myslím si, že je to v pořádku.“

Australian Open začíná už 17. ledna. Pro Krejčíkovou se jedná o nejúspěšnější grandslam, hned třikrát tam totiž triumfovala v mixu. Pokud jde o dvouhru, tak maximem šestadvacetileté Češky jsou druhá kola z předchozích dvou let.  

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)