Jedna noc stačila. Voráčová opustila Austrálii letadlem do Dubaje

- Jan Vojkůvka

Renata Voráčová dostála svým slovům a nebude bojovat o zvrácení rozhodnutí australských úřadů. Poté, co jí bylo zrušeno vízum a strávila jednu noc v detenčním hotelu, odletěla česká deblistka letadlem do Dubaje.

Osmatřicetiletá Voráčová, která byla v Melbourne týden a dokonce odehrála jeden turnaj WTA, byla v pátek zadržena policií a převezena k výslechu kvůli zdravotní výjimce, na základě které do Austrálie přicestovala. Dle slov české hráčky pro ni přišli policisté v civilu a bylo jí sděleno, že její vízum není platné.

Voráčová totiž do Austrálie přicestovala na základě zdravotní výjimky, kterou obdržela kvůli prosincovému prodělání covidu-19. Nejnovější informace z Austrálie hovoří ovšem o tom, že nákaza covidem není dostatečným důvodem k udělení takové zdravotní výjimky. Na to doplatila i světová jednička Novak Djokovič, který byl ve čtvrtek umístěn v detenčním hotelu.

Ve stejném hotelu skončila i Voráčová, která však na rozdíl od Djokoviče nebude bojovat s místními úřady a snažit se zrušené vízum obnovit. Zatímco srbský tenista podal odvolání, Češka už v pátek oznámila, že se rozhodnutí nepokusí zvrátit a odcestuje.

Po jedné noci ve zmíněném detenčním hotelu své předsevzetí naplnila a pozdě večer místního času vyrazila na letiště. Austrálii opustila linkou do Dubaje.

Vítězka 14 turnajů WTA ve čtyřhře a aktuálně 81. deblistka světa se v Melbourne představila na turnaji Summer Set 2. V úvodním kole však spolu s Katarzynou Piterovou z Polska prohrály s nizozemsko-australskou dvojicí Pattinamaovou a Rodionovovou. Pro českou hráčku to bylo letos v Austrálii první a zároveň poslední utkání.