Mohu bojovat o třetí místo, věří Japonec Nišikori

- Jan Vojkůvka

Proniknout do elitní trojky nebo možná ještě výše. Plány Keie Nišikoriho po úspěšné sezoně se nemusí zdát úplně nereálné, obzvlášť s přihlédnutím k tomu, že na Roland Garros a Wimbledonu tolik bodů neobhajuje.

Sezonu 2016 zakončil postupem do semifinále na Turnaji mistrů, kde sice vybouchl v utkání s Novakem Djokovičem, ale celkově může letošní rok hodnotit více než kladně. Bronzový medailista z olympijských her, vítěz turnaje v Memphisu, několikanásobný finalista a pátý hráč světa.

Celkově vyhrál v této sezoně 58 zápasů, na okruhu ATP takového čísla ještě nikdy nedosáhl a nescházelo mnoho, aby jich bylo dokonce 60. A to je další cíl nejlepšího japonského tenisty. „Rok, ve kterém jsem vyhrál tolik zápasů, má velký význam, ale nejdůležitější je to, že jsem dokázal vyhrávat na velkých turnajích,“ cituje Nišikoriho deník Daily Mail.

Hrál jsem dobře proti hráčům z první desítky a vyhrál jsem nad Nadalem či Murraym, které jsem dříve nedokázal porazit,“ těší Nišikoriho. „Dělával jsem spoustu chyb, ale doufám, že začnu na této sezoně více stavět, krůček po krůčku. Mám sebedůvěru, že mám schopnost bojovat o pozici světové trojky nebo čtyřky. Musím být opatrnější a zároveň určit, na jaké body v zápasech se musím zaměřit, abych mohl dosahovat brejků jistějším způsobem,“ ví taktiku, kterou chce v dalším roce aplikovat.

V praxi to sice znamená, že bude během zápasů více šetřit energií a často na returnu nic neuhraje, přičemž bude stavět hodně na servisu, ale sám věří, že mu to pomůže v klíčových okamžicích, ve kterých strhne vítězství na svou stranu. A pokud dokáže takovou taktiku vypilovat k dokonalosti, elitní světová trojka může poznat opět nové jméno.