WTA

Šokovaná parťačka Voráčové: V Austrálii jsme se normálně viděly. Co jí napsala Češka?

- Radek Štohl

Přilétlo to jako blesk z čistého nebe –⁠ zkušené české deblistce Renatě Voráčové bylo zrušeno vízum, vinou čehož přijde o letošní Australian Open. To pochopitelně znamená komplikaci pro její deblovou parťačku pro první grandslam sezony Majar Šarífovou.

Česká tenistka přitom už jeden turnaj v Austrálii letos odehrála, na podniku Melbourne Summer Set 2 s Katarzynou Piterovou však proti deblu Pattinamaová Kerkhoveová, Rodionovová prohrála 2:6, 4:6.

„Nebudu moci hrát na Australian Open. Velmi mě to mrzí, bohužel mi však zrušili víza, nemohla jsem s tím nic udělat. Věřím, že si spolu ještě zahrajeme za lepších okolností," napsala Voráčová podle plátku The National své egyptské parťačce pro Australian Open.

Tato zpráva Šarífovou šokovala. „Normálně přijela do Austrálie, dokonce jsem ji i viděla. Trénovala tady, hrála turnaj. Po událostech s Djokovičem ji však vzali na hotel, kde je teď zadržována," přiblížila pětadvacetiletá tenistka, aktuálně 144. hráčka žebříčku čtyřhry.

Renata Voráčová se proti rozhodnutí australské vlády odvolávat nebude, ze země předčasně odletí. „Z důvodu omezené možnosti trénování se rozhodla další účast na turnaji vzdát a z Austrálie odcestovat. Naše zastupitelské úřady v Austrálii jí jsou nápomocny při vyřizování formalit k opuštění země,“ je uvedeno na webu Echo24 vyjádření Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Naopak Majar Šarífová by se pro blížící se Australian Open mohla spojit s Katarzynou Piterovou. První grandslam sezony se koná od 17. do 30. ledna.