VIDEO: Nebudu hrát s hov**m na hlavě! Opelku během utkání pokálel pták

- Filip Lefenda

Reilly Opelka má za sebou vskutku neobyčejnou letošní zápasovou premiéru. Více než výsledek jeho střetnutí s krajanem Maximem Cressym upoutala pozornost komická situace, o kterou se postaral okřídlený opeřenec. Vytáhlému Američanovi totiž pokálel nezbytnou součást jeho tenisového vybavení – kšiltovku.

Opelka zamířil během rozehraného gemu za stavu 4:4 ve druhém setu na lavičku. „Sorry. Mám pos**nou kšiltovku,“ vysvětloval rozhodčímu a rozesmál ochozy. Tím ovšem celá zápletka teprve začala.

Američan vylovil z tašky jinou čepici, s tou mu ale umpirový rozhodčí nepovolil kvůli příliš velkému logu hrát. „Řekni si o kšiltovku svému trenérovi v hledišti. Také má jednu na hlavě,“ radil mu.

Opelka protestoval, sudího ale neobměkčil. Ten jej poté nabádal k tomu, aby pokračoval s původní kšiltovkou. „Jsi směšný. Nebudu hrát s hov**m na hlavě! Tohle už na sebe nedám,“ soptil již poněkud ostřejším tónem 26. tenista světového žebříčku.

„Možná bys mohl zkusit tuhle Diegovu,“ popostrčil rozhodčí jednoho z malých sběračů míčků. Jeho pokrývka hlavy ale byla dvoumetrovému obrovi malá. Nakonec pořadatelé sehnali Opelkovi čepici o něco větší, a tak mohl se svými dlouhými vlasy alespoň dohrát gem.

Během pauzy mezi hrami už byla turnajové dvojce doručena ze šaten vlastní náhradní čepice bez zakázaných log, čímž byla celá eskapáda uzavřena.

Vítěznou premiéru v novém roce Opelka v Melbourne neslavil. V dobře rozehraném duelu nakonec doplatil na nezvládnuté zkrácené hry a podlehl Cressymu 6:4, 6:7(5) a 6:7(9).