ATP

KOMENTÁŘ: Buďme si rovni. Djokovič výjimku na Australian Open dostat neměl

- Radek Štohl

Jsme si všichni rovni? Záleží, jak v čem. Nově to ukazuje i případ Novaka Djokoviče. Majitel dvaceti grandslamových trofejí a první hráč žebříčku dvouhry sice není očkovaný proti covidu-19, na blížícím se Australian Open si však zahraje. Díky udělené výjimce…

Což o to, nechat se naočkovat či nenaočkovat záleží na každém z nás. Měli bychom však počítat s tím, že bez vakcinace se život v jistých oblastech zkomplikuje, ne-li dokonce zamezí.

Příkladem budiž i český hokejový reprezentant Roman Červenka. Šestatřicetiletý útočník s více než 150 zápasy za národní tým s očkováním rovněž otálel, vinou čehož přišel o oba dosavadní reprezentační srazy v této sezóně. V uplynulých dnech se však nechal naočkovat, pozvánce na olympiádu tak nic nebrání.

Jiné to však je u Djokoviče. Ačkoliv přišel o probíhající ATP Cup v Sydney, tak Australian Open Srba s největší pravděpodobností nemine.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

Navzdory skutečnosti, že nesplňuje jednu z podmínek letošní účasti.

Navzdory skutečnosti, že všichni jeho kolegové od Rafaela Nadala až po posledního účastníka kvalifikace tuto podmínku splnit museli.

Navzdory skutečnosti, že se tato pravidla týkají „obyčejných“ prodejců lístků, provozovatelů restaurací, ale i samotných návštěvníků.

Novak Djokovič měl jít ve stejných šlépějích jako ostatní. Buď splnit podmínku, nebo na letošní účast zapomenout. Už jen kvůli tomu, že je vzorem pro stovky tisíc fanoušků.

Chyba však není pouze na straně světové jedničky. Ale také samotných organizátorů, kteří toto vůbec dopustili. Sledovanost, návštěvnost i prodej lístků jsou však očividně důležitější...

Ohradí se někdo?