ITF

Krumich dále čeká. Mladý Čech prohrál také druhé finále kariéry

- Radek Štohl

Martin Krumich (714.) na turnaji nižší kategorie ITF v katarském Dauhá obsadil druhé místo ve dvouhře. Čerstvě devatenáctiletý tenista ve svém druhém finále kariéry padl s nejvýše nasazeným Dragosem Nicolaem Madarasem (393.) hladce 3:6, 2:6.

Český tenista se dosud v jediném finále kariéry představil na konci sezony 2019. Na domácím turnaji Milovice Indoor Open nestačil na zkušenějšího parťáka Jana Šátrala dvakrát 3:6. Od té doby uhrál pět semifinálových účastí, dvě během posledního měsíce a půl. Nyní v Dauhá ji přetavil v postup do finále.

Hned na začátku turnaje svedl urputnou bitvu proti Maratu Šaripovovi (1141.), ruského soupeře porazil až po dvou tiebreacích. Vzápětí otočil duel s Rishi Reddym (1391.) 3:6, 6:1, 6:2, ve čtvrtfinále přehrál stejně starého Itala Lorenza Rottoliho (923.) 3:6, 6:3, 6:1. Na Nový rok poté oplatil týden starou porážku krajanovi Dominiku Palánovi (940.) 6:2, 6:0.

Do nedělního odpoledního finálového střetnutí Krumich nastoupil proti jedničce turnaje, kterou byl Dragos Nicolae Madaras (393.). Tedy proti Švédovi, jenž za uplynulý rok odehrál 124 zápasů dvouhry!

Utkání o titul lépe začalo pro švédského hráče, který ve druhém gemu získal brejk. I když český tenista kontroval rebrejkem, tak v šesté hře Madaras znovu udeřil na returnu.

Druhý set již znamenal jednoznačnou záležitost pro čtyřiadvacetiletého favorita. Ten vedl už 5:0, jeho soupeři nestačily ani dva úspěšné gemy v závěru duelu.

Martin Krumich se díky posledním dvěma turnajům vrátí do sedmé stovky žebříčku dvouhry, měl by také překonat kariérní maximum. Dosud jím bylo 685. místo.

ITF World Tennis Tour

6th Qatar Men's ITF World Tennis Tour, Dauhá (muži, QAT, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
MARTIN KRUMICH (714.) – Dragos Nicolae Madaras (SWE, 393.) 3:6, 2:6