Futures Milovice: Michnev potvrdil roli favorita, postupuje také Jaloviec

- Jan Vojkůvka

Bez nasazené jedničky, za to za přítomnosti nejvýše nasazených českých tenistů proběhl v Milovicích během středečního dne kompletní program druhého kola dvouhry. Z postupu se raduje Petr Michnev i Marek Jaloviec, kdežto Tomáš Papík, nasazená čtyřka, na turnaji končí.

Mezi prvními se na dvorci představil Petr Michnev, který i nadále potvrzuje, že hraje ve výjimečné formě a nadále okořeňuje svou životní sezonu přidáváním jedné výhry za druhou. V pořadí 69. vítězství v sezoně dosáhl postupem do čtvrtfinále v Milovicích, když v rámci druhého kola přehrál Marka Gengela, startujícího na divokou kartu, 6:3, 6:4.

Na úspěch z prvního kola nedokázal navázat Libor Salaba, který v třísetovém duelu podlehl Nizozemci van de Zanschulpovi 2:6, 7:5, 2:6. Jan Minář, startující v Milovicích na divokou kartu, svedl v zápase druhého kola velkou bitvu s Němcem Böhlerem. Pětatřicetiletý tenista nakonec po velmi dobrém výkonu ve třetím setu, ve kterém nadělil svému soupeři kanára, postoupil do čtvrtfinále!

Postup do čtvrtfinále si zajistil také Marek Jaloviec! Nasazená trojka se střetla s nasazenou trojkou, Adrianem Sikorou, který kladl odpor především v prvním setu, ten český tenista vyhrál až v tiebreaku. Ve druhém setu si však dvaadvacetiletý hráč vedl o poznání lépe a zajistil si postup do čtvrtfinále! To čtvrtý nasazený hráč, Tomáš Papík, se s turnajem v Milovicích rozloučil ve druhém kole. Dvaavcetiletý tenista narazil na teprve sedmnáctiletého Fina Patricka Kaukovaltu, úspěšného kvalifikanta, kterému podlehl ve dvou setech. 

Dalším hráčem, který se s turnajem v Milovicích rozloučil ve druhém kole, se stal Ondřej Krstev. Úspěšný kvalifikant se střetl s Nizozemcem Nielsem Lootsmou, který odehrál v říjnu dva turnaje v Jablonci nad Nisou, v obou případech se probojoval do finále. Své kvality potvrdil také v souboji s Krstevem, když českého tenistu porazil ve dvou setech. 

 



2. kolo dvouhry

MAREK GENGEL - PETR MICHNEV 3:6, 4:6
Adam Chadaj (POL) - Christian Hirschmueller (GER) 6:3, 3:6, 4:6
LIBOR SALABA - Botic van de Zandschulp (NED) 2:6, 7:5, 2:6
Dominik Boehler (GER) - JAN MINÁŘ 6:7 (9), 7:6 (5), 0:6
Elmar Ejupovič (GER) - Filip Veger (CRO) 6:4, 6:0
Adrian Sikora (SVK) - MAREK JALOVIEC 6:7 (4), 3:6
ONDŘEJ KRSTEV - Niels Lootsma (NED) 0:6, 4:6
TOMÁŠ PAPÍK - Patrick Kaukovalta (FIN) 2:6, 4:6

Čtvrtfinále čtyřhry
GENGEL, VEJVARA - JALOVIEC, SALABA 7:5, 4:1, skreč Jaloviec/Salaba
Majchrowicz (POL), MICHNEV - Chadaj (POL), Veger (CRO) 6:2, 2:6, 8:10
PEŠEK, VOJTĚCHOVSKÝ - Lootsma, van de Zandschulp (NED) 2:6, 3:6

Turnaj Futures v Milovicích den po dni

22. 11. Futures Milovice: Michnev, Papík ani Jaloviec nezaváhali, duel matadorů vyhrál Minář

21. 11. Futures Milovice: Dancevic vybouchl s Němcem Ejupovičem, Gengel s Krstevem postoupili

20. 11. Futures Milovice: Do hlavní soutěže prošli Krstev, Vejvara a Nouza

19. 11. Futures Milovice: Z postupu se raduje šest českých tenistů