Tsitsipas je po dvou letech bez bolestí. Cítím, jako bych začínal od nuly, říká

- Jan Vojkůvka

Stefanos Tsitsipas, jehož závěr sezony ovlivnily opětovně problémy s bolestmi lokte, se po operaci cítí výborně. Řecký tenista uvedl, že po chirurgickém zákroku a rychlé rehabilitaci je konečně po dvou letech schopný hrát bez bolesti.

Tsitsipas, jehož trápily bolesti pravého lokte průběžně během posledních dvou sezon a kvůli zdravotním obtížím skrečoval na konci tohoto ročníku Masters v Paříži a vzdal i svou účast na Turnaji mistrů (kde odehrál jen jeden zápas), se podrobil operaci ke konci listopadu. Už tehdy hovořil o tom, že léčba bude rychlá a start nové sezony rozhodně nezmešká.

To potvrzuje i tím, že bude startovat na ATP Cupu, kde hodlá svůj operovaný loket vystavit pořádné zátěži a připravit se na blížící Australian Open. Na něm bude obhajovat semifinále ze sezony 2021.

Před začátkem nové sezony se světová čtyřka dokonce dostala do bodu, kdy má pocit, že začíná od nuly a s čistým štítem.

„Považoval jsem za nutné podstoupit operaci, protože jsem roky při hraní cítil permanentní bolest a snažil jsem se omezovat zátěž problémové části svého těla,“ uvedl Tsitsipas pro Sky Sports. „Je fantastické být na kurtu bez bolesti a vidět, že mohu udělat jakýkoliv pohyb,“ potěšilo jej.

„Stojím před úplně novou výzvou, protože jsem změnil svůj styl hry a mohu hrát bez jakéhokoliv omezení. Pro mě je to jako začínat od nuly,“ řekl vítěz dvou turnajů z uplynulé sezony a finalista Roland Garros. „Používám sval, o kterém jsem skoro nevěděl, že ho mám, protože jsem ho nepoužíval kvůli ochraně kloubu,“ podotkl ke své pravé paži.

„Bylo pro mě psychicky těžké hrát s tímto problémem téměř dva roky,“ dodal s tím, že po operaci se na kurtu cítí skvěle a je připraven útočit na nejvyšší mety. A prokázat to chce už během australských turnajů.