Úvod sezony bez Djokoviče? Srb se údajně odhlásil z ATP Cupu

- Jan Vojkůvka

Že by přeci jen Novak Djokovič vynechal australskou část sezony? Přísně střežené tajemství, které se zdálo být odtajněno uvedením jména světové jedničky do startovních listin ATP Cupu a Australian Open, se pomalu začíná drát na povrch i oficiálně. Srbský tenista dle vyjádření svého týmu totiž vynechá týmový ATP Cup.

Informaci o odhlášení Novaka Djokoviče z ATP Cupu přinesl deník Blic. Novinářce Jeleně Medičové, kterou citoval například i Saša Ozmo, reportér srbského deníku Sport Klub, měl tuto zprávu oznámit zdroj z týmu srbského tenisty.

„Je na 99 procent jisté, že Novak nepojede na ATP Cup. Momentálně trénuje (v Bělehradu), ale rozhodl se tento turnaj vynechat,“ citují slova zmíněného zdroje sportovní weby.

ATP Cup, který odstartuje novou tenisovou sezonu už 1. ledna, se tak bude muset obejít bez nejlepšího hráče světa. Jak to ale bude s dalšími australskými turnaji a především s Australian Open, kde Djokovič může zaútočit na rekordní 21. grandslamový titul?

Nad jeho účastí v Melbourne visí otazníky již dlouho. Stát Victoria totiž požaduje po sportovcích povinné očkování proti covidu, Djokovič se však opakovaně vyjádřil, že očkování je soukromou záležitostí a odmítá zveřejnit, zda vakcinaci podstoupil. Účast na Australian Open by i toto tajemství odhalila.

Neúčast na ATP Cupu ovšem přináší další pochybnosti, jestli se Srb do Austrálie vydá. Na druhou stranu, za čtyřiatřicetiletým tenistou je hodně náročná sezona, kterou zakončil až na začátku prosince po Davis Cupu. Každý týden vyplněný alespoň trochou odpočinku tak může být pouze ku prospěchu.

Zda se Djokovič objeví na Australian Open či úvodní část sezony vynechá, se dozvíme už během několika týdnů. Grandslam v Melbourne startuje 17. ledna.