Zdravotní obtíže kanadské hvězdy přetrvávají. Po 11 letech vynechá Australian Open

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová trojka Milos Raonic bude poprvé od roku 2011 chybět na grandslamu v australském Melbourne. Smutnou zprávu pro jeho příznivce přinesli pořadatelé Australian Open, kteří uvedli, že se kanadská hvězda nadále plně nezotavila ze zranění Achillovy šlachy.

Brzy jedenatřicetiletý Raonic hrál na Australian Open nepřetržitě od roku 2011. Semifinalista z roku 2016 však nadcházející ročník bude muset nedobrovolně vynechat. Jednat se přitom bude už o čtvrtý vynechaný grandslamový turnaj v řadě, což jen umocňuje nepovedenou uplynulou sezonu a smutný zdravotní stav kanadského tenisty.

Tomu se povedlo na únorovém Australian Open dokráčet do osmifinále, kde nestačil až na pozdějšího vítěze Novaka Djokoviče. Dalším z dílčích Raonicových úspěchů bylo také osmifinále v Miami, ve kterém pro změnu padl s Hubertem Hurkaczem, jenž si následně tento turnaj Masters rovněž podmanil.

Pak ale přišlo zranění stehna a dlouhá tříměsíční pauza, během které musel Raonic vynechat Roland Garros i Wimbledon. V červenci se sice na kurty vrátil, ale stihl odehrát jen jeden zápas v Atlantě a znovu skončil na marodce. A do konce sezony se nevrátil, kvůli čemuž vynechal i US Open.

Nyní je jisté, že nestihne ani australskou část sezony, jelikož se stále zotavuje ze zranění achilovky a je otázkou, kdy se Raonic stihne na dvorce vrátit.