Po vzájemném utkání hlásí nákazu covidem další dvě hvězdy. Trápí je těžší průběh nemoci

- Filip Lefenda

Onemocnění covidem-19 avizovaly další dvě účastnice nedávné exhibice v Abú Zabí. Po Rafaelu Nadalovi měly po návratu ze Spojených arabských emirátů pozitivní test rovněž Ons Džabúrová a Belinda Bencicová.

Navzdory očkování má sedmadvacetiletá Džabúrová údajně těžší průběh nemoci. Momentálně je Tunisanka v domácí izolaci. „I když mám silné příznaky, věřím, že virus rychle překonám a budu zase zdravá,“ napsala na svém twitterovém účtu hráčka, jež v půlce června vyhrála na trávě v Birminghamu premiérovou trofej WTA.

Nákazu koronavirem oznámila světová desítka jen pár hodin poté, co tak učinila i Belinda Bencicová. Obě jmenované spolu v Abú Zabí odehrály vzájemný exhibiční duel, který po výsledku 4:6, 6:3 a 10:8 vyhrála Džabúrová. Ta se přitom ve Spojených arabských emirátech dostala do hry až jako náhradnice za odstoupivší Emmu Raducanuovou. Tu z akce vyřadil, jak jinak, než pozitivní test na covid-19.

S těžkým průběhem onemocnění se potýká i švýcarská olympijská šampionka. „Jsem v izolaci a mám poměrně vážné příznaky – horečku, zimnici a bolesti,“ oznámila čtyřiadvacetiletá tenistka se slovenskými kořeny.

Stejně jako v případě Nadala je pro Džabúrovou s Bencicovou onemocnění citelným zásahem do přípravy před příští sezonou. Jeden z jejích vrcholů je na programu už od 17. ledna, kdy se bude v Melbourne konat grandslamové Australian Open. „Načasování opravdu není ideální. Do Austrálie se ale vydám hned poté, co mi skončí karanténa,“ má jasno 23. tenistka žebříčku WTA Bencicová.