Další omluvenka z Australian Open. Chybět bude finalistka posledního ročníku

- Marek Bartošík

Listina absencí z blížícího se Australian Open 2022 se rozrostla o další velké jméno. Pořadatelům úvodního grandslamu sezóny se omluvila Jennifer Bradyová, která letos v Melbourne senzačně dokráčela až do finále. Šestadvacetiletou Američanku vyřadilo ze hry zranění levého chodidla.

Že bude Jennifer Bradyová scházet na lednovém Australian Open, neohlásila sama tenistka, ale australští pořadatelé. „Naše letošní finalistka se odhlásila z Australian Open 2022 kvůli zranění levého chodidla. Přejeme ti rychlé uzdravení, Jen,“ stojí v prohlášení na oficiálním twitterovém účtu turnaje.

Světová pětadvacítka letos v Melbourne Parku zazářila postupem do finále, v němž podlehla Japonce Naomi Ósakaové 4:6 a 3:6. Na cestě za největším úspěchem své dosavadní kariéry porazila mimo jiné Chorvatku Donnu Vekičovou, Američanku Jessicu Pegulaovou a v napínavém semifinále Karolínu Muchovou.

Na následujících turnajích ale Bradyová na své parádní tažení z Melbourne i kvůli zdravotním potížím nenavázala – nejlépe se jí vedlo v Madridu (osmifinále) a na Roland Garros (třetí kolo).

Dosud naposledy se představila v akci na turnaji v Cincinnati, kde kvůli nespecifikovanému zranění nedohrála souboj druhého kola s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Bradyovou nahradila ve startovní listině Australian Open Číňanka Čchiang Wang (105. v žebříčku), tedy někdejší světová dvanáctka a osmifinalistka Australian Open 2020.

Na úvodním grandslamu nového tenisového ročníku budou chybět také Karolína Plíšková, Švýcaři Roger Federer a Stan Wawrinka, Američanka Serena Williamsová, Kanaďanka Bianca Andreescuová, Argentinec Guido Pella a Francouz Pierre-Hugues Herbert.