Delpo je zpět! Po čtyřech operacích si v únoru zahraje v Buenos Aires

- Filip Lefenda

„Věčně zraněný“ smolař Juan Martín del Potro chystá další návrat na tenisové dvorce. Populární Argentinec by se měl po více než dvouapůlleté pauze představit v únoru na domácím podniku v Buenos Aires. Informaci sdělil šampion US Open z roku 2009 na sociálních sítích.

Vinou problémů s koleny se bývalý třetí hráč světa objevil naposledy v akci předloni v červnu, a sice na trávě v londýnském Queen‘s Clubu, kde po úvodní výhře nad Kanaďanem Shapovalovem pro zranění z turnaje odstoupil.

Následně se vítěz 22 podniků ATP ve dvouhře a majitel dvou olympijských medailí podrobil celkem čtyřem operacím. Tu poslední podstoupil třiatřicetiletý rodák z Tandilu letos v březnu.

A jak se zdá, další už zřejmě nebude potřeba. „Mám za sebou tvrdý trénink. Občas to nebylo úplně jednoduché, ale věřím, že se v novém roce vrátím,“ potěšil del Potro na Instagramu skvělou zprávou své příznivce.

Představit by se měl na únorovém podniku „doma“ v Buenos Aires. „Hrát zrovna tam bude výjimečné. Pak bych chtěl startovat také v Riu,“ oznámil muž, jenž se během vynucené pauzy propadl ve světovém pořadí až do osmé stovky žebříčku na 755. pozici.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Juan Martin del Potro (@delpotrojuan)