Pár grandslamů ještě vyhraje, shodují se legendy o Sereně

- Jan Vojkůvka

Probíhá v ženském tenise revoluce? Výměna generací čeká v každé oblasti lidského působení, sport a tenis nevyjímaje. Ale ač se letos dokázala výrazně prosadit Angelique Kerberová či Garbine Muguruzaová nebo Karolína Plíšková, tenisové legendy nadále věří tomu, že veteránka Serena Williamsová neřekla své poslední slovo.

Aktuální světová dvojka, Serena Williamsová, má před sebou velmi důležitou sezonu. Ne, že by měla být poslední, ale věk nikdo ošálit nedokáže a pokud chce zaútočit na rekord Margaret Courtové, která nasbírala 24 grandslamových titulů, tak na její překonání potřebuje získat ještě tři velké trofeje.

To je cíl, který není jednoduchý, obzvláště v době, kdy Williamsová už není tak dominantní a připisuje si porážky s hráčkami, které ještě před rokem povětšinou porážela. Americká legenda Chris Evertová si nemyslí, že by Williamsová mohla rekord Courtové překonat, na druhé straně ale věří, že stále má, co předvést.

Stále ještě má na to, aby získala jeden nebo dva grandslamy, obzvláště ve Wimbledonu, kde je povrch, který dokáže svou silou využít,“ věří Evertová.

To další legenda ženského tenisu, Martina Navrátilová, zachází více do hloubky. „Pokud Serena zůstane zdravá, je téměř nemožné, aby ji někdo porazil na trávě. Tam má své největší šance,“ myslí si Navrátilová. „Bude také motivovaná. Bezpochyb chce rekord. Pokud toho může někdo dosáhnout, pak Serena Williamsová. Největší otázkou zůstává, kromě motivace, jak na tom bude zdravotně. Pokud bude moci zůstat zdravá a dá si do pořádku ramena, můžete si vsadit, že ještě jeden nebo grandslamy vyhraje,“ dodala.

Pětatřicetiletou Američanku čeká náročná sezona, plná očekávání. Dokáže se vzepřít věku a vybojuje úspěšnou bitvu s neúprosným časem i smečkou vlčic, které touží po úspěchu?