Raducanuová přijde o prestižní exhibici. Nakazila se covidem

- Jan Vojkůvka

Britská tenisová hvězdička Emma Raducanuová musí přerušit svou přípravu před novou sezonou. Byla totiž pozitivně testována na covid-19 a uzavřela se do izolace. Kvůli nákaze tímto virem přijde o účast na prestižní exhibici Mubadala World Tennis Championship.

Raducanuová měla v Abú Zabí startovat už tento týden, jenže nákaza koronavirem její plány narušila. Kromě absence na prestižní exhibici však má nakažení covidem-19 i vážnější důsledky. Britská tenistka totiž musí přerušit přípravu na novou sezonu.

Po exhibici v Abú Zabí se totiž měla vydat do Melbourne, kde už za tři týdny startuje nový ročník na okruhu WTA. Hlavním vrcholem úvodní části sezony je Australian Open, kde by Raducanuová ráda navázala na své senzační prvenství z letošního US Open.

Kvůli covidu však přijde o velmi důležitou část přípravy na nový ročník. Právě exhibice v Abú Zabí měla být možností vyzkoušet si svou formu před novou sezonou v ostrém utkání. „Moc jsem se těšila, že si zahraju před fanoušky v Abú Zabí, ale bohužel jsem byla pozitivně testována na covid-19, takže musím svou účast odložit,“ řekla s tím, že pociťuje mírné příznaky nemoci a nepatří tedy mezi ty šťastné, kteří jsou bezpříznakoví.

„Izolovala jsem se od okolí a doufám, že se velmi brzy vrátím zpět na kurty,“ podotkla devatenáctiletá Britka, která se dostala do užšího výběru pro ocenění Britské sportovní osobnosti roku 2021.

Vítězka US Open, která se vyhoupla ve světovém žebříčku až na 19. místo, je v anketě BBC ve společnosti skokana do vody a dvojnásobného olympijského medailisty z Tokia Toma Daleyho, boxera Tysona Fury, plavce a dvojnásobného olympijského šampiona z Tokia Adama Peatyho, fotbalisty Raheema Sterlinga a paralympijské šampionky Sarah Storeyové.

O vítězi ankety BBC se rozhodne 19. prosince.