Místo ATP Cupu exhibice a menší turnaj. Nadal odhalil svůj program pro návrat

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal odhalil svůj program pro první týdny nové sezony. Bývalá světová jednička, která se vrací po zranění nohy, vynechá ATP Cup a představí se na tradiční exhibici v Abú Zabí. Následně zamíří do Melbourne, kde od 3. ledna absolvuje menší turnaj z kategorie ATP 250.

Pětatřicetiletý Nadal si poranil levé chodidlo na květnovém Roland Garros, kde nečekaně podlehl v semifinále Novaku Djokovičovi. Od té chvíle odehrál jen dva zápasy na turnaji ve Washingtonu, jinak další vrcholy roku 2021 včetně Wimbledonu, US Open i olympijských her vynechal.

Postupně se však jeho zranění zlepšovalo, až mohl konečně opět naskočit do tréninku a přípravy na sezonu novou, během které by se rád opět vrátil ve vrcholné formě.

Za tím účelem zvolil trochu lehčí začátek ročníku, když první ostrý start absolvuje ke konci prosince na Mubadala World Tennis Championship, což je už tradiční exhibice v Abú Zabí. Až následně se přesune do Austrálie, kde se rozhodl vynechat týmový ATP Cup a raději odehraje menší turnaj z kategorie 250 v Melbourne.

Na akci s názvem Summer Set Open, která startuje 3. ledna, doplní ve startovním poli například Keie Nišikoriho či Kevina Andersona. A vzhledem k tomu, že nejlepší hráči světa budou zrovna hrát v Sydney ATP Cup, bude Nadal na melbournském turnaji největším favoritem na zisk titulu. A to i přesto, že odehraje první soutěžní turnaj od srpna 2021.

Nadal v uplynulé sezoně nedokázal projít ani do jednoho grandslamového finále. Během antukové části sezony získal dvě trofeje v Barceloně a na Masters v Římě. A antuková část sezony bude pro Nadala vrcholem i v příští sezoně.