Futures Milovice: Dancevic vybouchl s Němcem Ejupovičem, Gengel s Krstevem postoupili

- Jan Vojkůvka

Kanaďan Frank Dancevic byl sice nasazenou jedničkou, ale v Milovicích díru do světa neudělal. Vypadl hned v prvním kole s hráčem z deváté stovky světa Němcem Ejupovičem. Naopak úspěšný vstup do turnaje prožil Marek Gengel, který sice startuje na divokou kartu, ale v úvodním kole přehrál Ukrajince Kekerčeniho.

Bývalý člen elitní světové stovky, zkušený dvaatřicetiletý Kanaďan Frank Dancevic, sice v Milovicích plnil roli nejvýše nasazeného tenisty, ale jeho duel s Němcem Elmarem Ejupovičem byl také posledním, při němž se na českém turnaji představil. Dancevic hodně nečekaně vypadl po 90 minutách a setech 5:7, 4:6, když v utkání nedokázal využít ani jeden ze tří brejkbolů a nedařil se mu příliš ani první servis.

Poměrně náročný los čekal na Marka Gengela, který startuje v Milovicích na divokou kartu. V prvním kole se musel postavit Ukrajinci Filippu Kekerčenimu, jehož forma se ale příliš nevyrovná výkonům z letních měsíců a Gengel dokázal naopak plně využít svých předností a silných stránek, díky kterým přehrál svého soupeře poměrně hladce dvakrát 6:2.

Ryze český duel čekal na Ondřeje Krsteva s Petrem Hájkem. Úspěšný kvalifikant, Krstev, se dokázal po projití do hlavní soutěže udržet na vítězné vlně a po vítězství 6:4, 3:6, 6:2 si zahraje ve druhém kole. Do dalšího kola turnaje v Milovicích se bohužel nepodívá Matěj Vocel. Mladý český tenista svedl vyrovnanou bitvu se Slovákem Adrianem Sikorou, ve které Vocel mohl poslat zápas do třetího setu, avšak za stavu 6:5 nedokázal set doservírovat a v následném tiebreaku Sikora zápas ukončil. 

 


1. kolo dvouhry
MAREK GENGEL - Filipp Kekerčeni (UKR) 6:2, 6:2
Robin Kern (GER) - Adam Chadaj (POL) 4:6, 0:6
Takanyi Garanganga (ZIM) - Dominik Boehler (GER) 7:5, 6:7 (4), 5:7
Frank Dancevic (CAN) - Elmar Ejupovič (GER) 5:7, 4:6
ONDŘEJ KRSTEV - PETR HÁJEK 6:4, 3:6, 6:2
MATĚJ VOCEL - Adrian Sikora (SVK) 5:7, 6:7 (0)
Eero Vasa (FIN) - Niels Lootsma (NED) 3:6, 3:6

1. kolo čtyřhry
PAPÍK, VOCEL - Biro (HUN), KRSTEV 6:0, 6:3
Rajski, Zbroja (POL) - Sels, Veldheer (NED) 7:6 (6), 7:5
Chadaj (POL), Veger (CRO) - PAROULEK, VRBA 6:1, 6:1

Turnaj Futures v Milovicích 

20.11.2016 Futures Milovice: Do hlavní soutěže prošli Krstev, Vejvara a Nouza

19.11.2016 Futures Milovice: Z postupu se raduje šest českých tenistů