VIDEO: Prohlašuji vás za muže a ženu! Australský tenisový pár do toho praštil

- Marek Bartošík

Znají se už od juniorů, přibližně deset let spolu chodili, před třemi lety se zasnoubili a teď do toho praštili! Australané Luke Saville a Darja Gavrilovová si řekli „ano“ na svatebním obřadu v Melbourne. A pozor na nové oslovení – někdejší světová dvacítka Gavrilovová přijala příjmení Savilleová, které si už nastavila také na svém twitterovém účtu.

V souvislosti s tenisem u protinožců se aktuálně logicky mluví především o Australian Open, v pozadí nadcházejícího grandslamu se ale v Melbourne uskutečnila jiná krásná událost. Tenisový pár Luke Saville a Darja Gavrilovová vstoupil minulou sobotu do svazku manželského.

Sedmadvacetiletá Gavrilovová (nyní už Savilleová) a taktéž sedmadvacetiletý Saville k sobě patří už dlouhá léta, svatba tedy nebyla žádným překvapením.

„Gratuluji, vypadáte úžasně!“ napsala Barbora Krejčíková na Instagramu pod jeden ze svatebních příspěvků nadšené nevěsty. S milými zprávami přispěchali také Anett Kontaveitová, Ons Džabúrová, Johanna Kontaová, Storm Sandersová, trenér Patrick Mouratoglou, šéf Tennis Australia Craig Tiley či legendární Billie Jean Kingová.

Čerstvě vdaná tenistka, která do roku 2015 reprezentovala svou rodnou zemi Rusko, se naposledy představila zkraje listopadu na Poháru Billie Jean Kingové v Praze, kde pomohla Australankám výhrou nad Belgičankou Greet Minnenovou k postupu do semifinále.

Ženich Saville je sice dvojnásobným juniorským šampionem v grandslamové dvouhře (Wimbledon 2011, Australian Open 2012), na mužském okruhu ale nyní dává přednost čtyřhře. V ní se loni senzačně probojoval do finále na Australian Open, letos zapsal třeba osmifinále na Roland Garros a Wimbledonu. V deblovém žebříčku mu aktuálně náleží 23. příčka.