Denní menu, 8.12.2021: Gengel a Poljak postoupili do čtvrtfinále čtyřhry na challengeru

- Redakce

Ve dvouhře všichni vypadli shodně v prvním kole, a tak bojovali čeští tenisté na halovém challengeru v italském Forli už jen ve čtyřhře. Marek Gengel s Davidem Poljakem postoupili po výhře nad náhradní domácí dvojicí Marfia, Virgili do čtvrtfinále. O totéž se neúspěšně pokusili finalisté z minulého týdne Lukáš Rosol a Ukrajinec Sačko, kteří nestačili na Italy Giganteho a Nardiho. Ženy ve středu zápolily na menších podnicích ITF.

Češi v akci

Rosol se Sačkem finálovou účast nezopakují
Lukáš Rosol a Ukrajinec Vitalij Sačko si minulý týden zahráli na halovém challengeru ve Forli finále čtyřhry, tentokrát ale končí tamtéž už v úvodním kole. Česko-ukrajinská dvojice dnes totiž prohrála s italskou dvojicí Matteo Gigante, Luca Nardi po hodině a čtvrt 6:7(7) a 3:6.

Rosol se Sačkem měli v tiebreaku jeden setbol na returnu, nakonec však byli šťastnější jejich soupeři. Těm stačil k úspěchu ve druhé sadě jediný brejk z osmé hry.

Gengel s Poljakem postoupili do deblového čtvrtfinále
Marek Gengel a David Poljak zvládli na halovém challengeru v italském Forli úvodní kolo čtyřhry, když porazili domácí náhradníky Mattea Marfiu a Augusta Virgiliho po pouhých 51 minutách 6:2 a 6:3.

Češi, kteří v utkání odvrátili všech sedm brejkbolů, si ve čtvrtfinále zahrají s dalším italským duem Daniele Capecchi, Francesco Vilardo.

Challenger Tour

Citta Di Forli 3 (muži, ITA, 44 820 EUR, tvrdý povrch – hala)
1. kolo čtyřhry
GENGEL, POLJAK – Marfia, Virgili (oba ITA) 6:2, 6:3
ROSOL, Sačko (UKR) – Gigante, Nardi (oba ITA) 6:7(7), 3:6

ITF World Tennis Tour

Antalya Series, Antalya (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
2. kolo kvalifikace
MARKÉTA PANÁČKOVÁ (-) – Klára Ondrejčeková (SVK, -) 3:6, 6:2, 11:9
Selina Atayová (TUR, -) – LINDA ŠEVČÍKOVÁ (-) 6:4, 6:0

Magic Hotel Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
PETRA CSABI (1256.) – Jekatěrina Višněvská (RUS, 953.) 6:3, 6:0