Plešatící Nadal podstoupil transplantaci! Bájná kštice opět naroste

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal a hustý porost vlasů k sobě patří asi stejně jako vidlička a nůž. Jenže věk nezastavíš a i ve Španělově kštici to začalo pořádně řídnout. A tak se idol mnoha ženských srdcí rozhodl, že to tak nenechá a podstoupil transplantaci vlasů.

Jak již jsme vás informovali, Rafael Nadal prošel výraznou změnou účesu. Proč ale vlastně? Nad tím se dalo dlouze spekulovat, španělský tenista chodíval po věřejnosti v čepici nebo kšiltovce a příliš svůj nový vzhled neukazoval. S odhalením pravdy přispěchal španělský deník El Mundo, který vypátral, že Nadal kvůli plešatění prodělal transplantační zákrok.

Transplantaci prodělal na klinice v Madridu před několika týdny a od té doby se objevoval na věřejnosti zejména v pokrývce hlavy. Důvodem nebyl ani tak stud z nové vizáže, jako spíše ochrana. Nadal totiž podstoupil velmi bolestivou desetihodinovou proceduru, rozdělenou do dvou dnů, pouze v lokální anestezii. Bolest pak je zejména problémem v době regenerace, na níž se předepisují analgetika.

„Je příhodné, aby zákrok probíhal ve dvou etapách, pro větší pohodlí pacienta,“ řekl deníku El Mundo jeden z odborníků na transplantace vlasů. Oč se vlastně jedná? Transplantace vlasů je zákrok, při kterém dochází k přenesení vlastních vlasových štěpů. Jde tedy o autotransplantaci vlasů. Během jedné etapy transplantace vlasů lze přenést cca 1600 vlasových štěpů, tedy téměř 5000 vlasů (takto rozsáhlá transplantace dokáže pokrýt poměrně rozsáhlou plochu), zdroj: Interclinic.

„Pacient musí být oholen, což umožňuje implantaci vlasů,“ řekl španělskému deníku lékař z madridské kliniky. I proto sociální sítě v posledních dnech zaplavily snímky, na nichž Nadal šokoval změnou účesu.

Výhodou implantovaných vlasů pro Nadala je to, že takové vlasy údajně nevypadávají a španělský tenista tak již nebude mít problém s postupným plešatěním, které, ač je v jeho věku poměrně brzké, k životu patří.

Vzhledem k tomu, že Španěl prošel náročnou procedurou, čekalo ho minimálně čtrnáct dní přísného režimu, kdy nemohl spát v jakékoliv poloze a nemohl sportovat. Tímto obdobím si již prošel a na Instagramu se již objevilo video, jak Nadal trénuje i s nově rostoucími vlasy, které by měly dosáhnout očekávaných výsledků za půl roku.